Fudbal

[ Izvor: Mozzart sport ]

15. 01. 2024. 16:29 2

Isteklo je vreme: Mbape uskoro donosi odluku

Real Madrid je odredio 15. januar kao poslednju granicu za Kilijana Embapea da odgovori da li prihvata njihovu ponudu. Ultimatum danas ističe, a čini se da od dogovora dve strane nema ništa i da Francuz nikada nije bio dalje od prelaska u Real.

Posle sinoćnjeg osvajanja Superkupa Španije i velike pobede nad Barselonom, Florentino Perez nije hteo ni da komentariše situaciju sa Embapeom.

- Kilijan Mbape? Ovo nije trenutak da komentarišemo te stvari. Uživajmo u igračima koji nose dres Reala - rekao je pvi čovek Kraljevića.

Istovremeno, u Francuskoj je PSŽ igrao meč protiv Lansa posle kojeg su francuski novinari pitali mladog Bredlija Barkolu šta se dešava sa njegovim saigračem.

- Ne znam i to nije moj problem - rekao je Francuz

Očigledno da konstantna medijska pažnja oko Mbapea počinje polako da smeta i ekipi.

Podsetimo, Real već godinama juri Francuza i pokušava da ga dovede kao kapitalno pojačanje. Međutim, Mbape je u nekoliko navrata izigrao Kraljevski klub, poslednji put pretprošlog leta i čini se da u Madridu nisu više tako zagrejani za njega kao ranije. Pogotovo što neki aktuelni prvotimci pružaju partije iznad svih očekivanja. Istina je i da Real osim skromnog Hoselua nema klasičnog centarfora ali od leta će u prvi tim brazilsko čudo Endrik i moguće je da se oslone na njega kao što su to uradili u slučajevima Vinisijusa i Rodriga.

Mbape ima ugovor sa Pari Sen Žermenom do kraja sezone ali i opciju da ga produži za godinu dana. Od 1. januara je slobodan da pregovara sa kim želi bez dozvole francuskog kluba, da ne iskoristi klauzulu o dodatnoj godini ugovora i da na leto ode kao slobodan igrač.

Međutim, PSŽ ima usmeno obećanje od igrača da to neće uraditi. Takav je bar "džentlmenski dgovor" koji je sklopljen letos između kluba i igrača. Kada je Mbape letos odbio da aktivira pomenutu dodatnu godinu iz ugovora, PSŽ ga je izbacio iz prvog tima. Posle nekoliko dana tenzije, pao je dogovor. Napadač je vraćen u prvi tim, a svetski mediji su otkrili i detalje "džentlmenskog dogovora".

Mbape je tada odustao od 80.000.000 evra bonusa za lojalnost koji je trebalo da mu pripadne u ovoj sezoni. PSŽ će mu taj novac isplatiti samo ako aktivira dodatnu godinu iz ugovora što će značiti da Sveci pomenutu sumu mogu da nadoknade kasnije iz obeštećenja ako igrač reši da ode. A dobiće i na vremenu da ga ubeđuju da potpiše novi ugovor...

U Realu su već jednom verovali Mbapeu na reč i prevarili se. Sada ne žele istu situaciju. Dali su mu rok do 15. januara da odgovori hoće li ili neće doći narednog leta kao slobodan igrač. Ako želi, onda mogu da pregovaraju o finansijskim detaljima. Ako ne želi, onda su mu vrata verovatno i definitivno zatvorena. Francuski mediji pišu da se ovakva vrsta ultimatuma nije dopala francuskom napadača jer ne želi da ga bilo ko pritiska i požuruje. On će najverovatnije sačekati finiš sezone i rasplet u Ligi šampiona da donese konačnu odluku. Ne treba otpisati ni mogućnost selidbe u Liverpul koji bi mogao da ga dovede kao zamenu za Mohameda Salaha ako Egipćanin ode u Saudijsku Arabiju. Opcija nema mnogo...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati