Fudbal

[ Izvor: Sport klub/Branko Spasojević ]

05. 01. 2024. 11:30 8

Stadionu u Loznici nedostaje 500.000 evra za završetak

Lozničkom stadionu Lagator nedostaje oko pola miliona evra za završetak radova. Praktično, reč je o ispunjenju uslova neophodnih za dobijanje UEFA licence četvrte kategorije.

Prema procenama nadležnih iz Fudbalskog saveza Srbije i novoformiranog preduzeća FSS stadioni doo, vrednost radova iznosila bi oko 500.000 evra. Sa završetkom i otklanjanjem nedostataka, loznički stadion mogao bi da aplizira za UEFA dozvolu najvišeg standarda.

Izgradnju Lagatora pratili su mnogobrojni problemi. Više puta odlagano je i svečano otvaranje, prokišnjavale su svlačionice, uništena travnata podloga… Na kraju, iako otvoren 18. novembra prošle godine, objekat kapaciteta 8.053 mesta, ostao je upodobljen isključivo za domaću upotrebu.

Prema izveštajima sa lica mesta, u ovom trenutku, neophodni su ponovni radovi u prostoru svlačionica, sređivanje ograde i loža namenjenih predstavnicima medija. Procena je da bi pola miliona evra bilo dovoljno za konačan završetak Lagatora. Odmah potom, mogao bi i da dobije UEFA licencu četvrte kategorije.

Loznički stadion jedini od tri novoizgrađena u prošloj godini ima dva nivoa. Prvobitno, bilo je planirano da evropske utakmice na Lagatoru igra i Čukarički, međutim, kašnjenje završetka radova i problemi tokom izgradnje preselili su Beograđane u Leskovac.

U Loznici se trenutno igra srpskoligaški fudbal. Klub sa Lagatora ima skoro minimalne šanse da se domogne višeg ranga u aktuelnoj sezoni.

Srpska kuća fudbala, na poslednjoj sednici uoči novogodišnjih praznika, konstatovala je osnivanje posebnog preduzeća, FSS stadioni doo Beograd. Upisano u APR šestog decembra, sa stopostotnim učešćem FSS, vodiće brigu o tri novoizgrađena stadiona. Odluku je još u septembru usvojila Vlada Srbije.

Mesto direktora povereno je Ljubisavu Sekuliću.

Stadioni u Loznici i Zaječaru i dalje nemaju UEFA licencu najvišeg nivoa. Leskovačka Dubočica dobila je dozvolu i u jesnjem delu sezone bila domaćin četiri međunardona meča.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati