Fudbal

Direktno.rs

22. 12. 2023. 22:37 0

Đukić kandidat za trenera čileanskog velikana

Licitacija za trenera slavnog čilenskog kluba Kolo Kolo je u toku, a među brojnim kandidatima za upražnjenu poziciju je i srpski strateg Miroslav Đukić.

Kako javlja čileansko izdanje AS-a, posle odlaska Gustava Kinterosa ne prestaju da stižu ponude u kancelariju sportskog direktora Danijela Morona od strane menadžera ili posrednika, a na jednom od njih našlo se i ime nekadašnjeg selektora Srbije i trenera Partizana.

Miroslav Đukić nema klub još od 21. jula 2020. godine, kada se rastao sa Sportingom iz Hihona, tako da je ušao u četvrtu godinu bez angažmana, pa bi Kolo Kolo za njega mogao da bude povratak na veliku scenu. Do sada nije radio u Južnoj Americi, ali klub sa "Monumentala David Areljano" svakako predstavlja ozbiljan izazov.

Đukić je trenerski posao započeo kao selektor mlade reprezentacije Srbije, a prvi put u Partizanu bio je 2007. godine. Potom je bio selektor "orlova", doduše na pet utakmica, a onda je radio u Muskronu, Erkulesu, Valensiji, Kordobi, Al Šababu i ponovo Partizanu. U Hihonu se zadržao decembra 2019. do jula 2020. godine, a od tada je bez angažmana.

Kolo Kolo je 33 puta bio šampion Čilea, ali je prošlu sezonu okončao na trećem mestu tamošnje Primere, što je Gustava Kinterosa koštalo posla. Klub iz Santijaga traži novog trenera za sezonu koja kreće 16. februara 2024. godine, pa ostaje da se vidi da li će to biti upravo Miroslav Đukić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati