Fudbal

M. Z.

21. 12. 2023. 05:48 3

Bahar doveden za iskorak u LŠ, a uradio je - NIŠTA

Pompezno je uprava Crvene zvezde u pauzi između dve sezone najavila novog trenera. Umesto Miloša Milojevića doveden je Barak Bahar sa najavom da se napravi iskorak u Ligi šampiona. A šta je urađeno? U Ligi šampiona je doživljen fijasko i zauzeto je poslednje mesto u grupi G, dok je prvi deo Superlige okončan na drugom mestu. Kap koja je prelila čašu bila je poraz od Partizana, posle čega je Bahar postao bivši.

Uprava Zvezde je sve činila ne bi li Bahara privolela da dođe iz Makabija iz Haife. Dobio je praktično sve, poveo je kompletan stručni štab, dobio je pojačanja kakav nijedan trener Zvezde pre njega nije dobio, međutim ništa od toga nije bilo dovoljno da se uradi nešto. Rastanak je došao posle samo pola godine, pa će na klupu sesti Vladan Milojević.

Odmah po dolasku Bahata, za kog se pričalo da godišnje prima sedmocifrenu svotu u evrima, stizala su pojačanja kao na traci. Najpre Stamenić, Glazer, Ado, Kraso, Olajinka... a u finišu prelaznog roka i Điga, Hvang i Endiaje. To zadovoljstvo koštalo je Zvezdu 12,5 miliona evra, pa se o ovom timu pričalo kao najskupljem u istoriji.

I sezona je počela veoma dobro, osvojen je pripremni turnir u Rusiji, pobede protiv Zenita, Fenerbahčea i Nefčija povećavale su euforiju među "delijama", a onda je dostigla neslućene visine posle "petarde" u mreži Fjorentine.

Pričalo se več tada o nokaut fazi Lige šampiona, ali je samo jedan poraz u Superligi sve promenio. Jer, Zvezda je izgubila od Voždovca, kada su i krenuli problemi. Nije srpski šampion od tog meča mogao da odigra "krštenu utakmicu", kola su pošla nizbrdo, a Barak Bahar nije uspeo da ih zaustavi.

U Ligi šampiona je Izraelac na klupi Zvezde doživeo pet poraza, pa je zauzeo poslednje mesto u grupi, u Superligi je gubio od pomenutog Voždovca, potom Čukaričkog i naposletku Partizana, kada mu je i uručen otkaz.

Nezadovoljna je bila javnost, ljuti su bili navijači, koji su posle potonuća u derbiju od igrača tražili i da skinu dresove, pa je promena bila neminovna. Uprava se zahvalila Baharu, sa njim je, kako pišu beogradski mediji, sporazumno raskinut ugovor, pa je na njegovo mesto doveden Vladan Milojević, koji je sa dosta uspeha vodio Zvezdu, jer ju je dva puta uvodio u Ligu šampiona.

Sada će na stručnjaku rodom iz Aranđelovca biti da stabilizuje ekipu i sačuva titulu. Sve drugo bilo bi ravno katastrofi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati