Fudbal

Milan Zarić

09. 12. 2023. 19:08 1

Asistencija, gol i promašen penal Tadića protiv Bešiktaša (VIDEO)

Fudbaleri Fenerbahčea igraju odlično ove sezone, dele prvo mesto u turskoj Superligi sa Galatasarajem, za što je najzaslužniji tandem Dušan Tadić - Edin Džeko. Upravo su se njih dvojica i ove subote našli u glavnim ulogama, te su doneli trijumf Feneru protiv Bešiktaša od 3:1 u 15. kolu Superlige Turske.

Tadić je pokazao da mu velike utakmice "leže", pa se tako istakao i duelu protiv Bešiktaša, koji ga je, da podsetimo, tokom leta želeo u svojim redovima. A Tadić je baš "orlovima" iz Istanbula pokazao koliko može, pa je došao do asistencije i gola. Doduše, mogao je na taj konto da doda još jedan pogodak, ali nije iskoristio penal u prvom minutu sudijske nadoknade.

Kapiten reprezentacije Srbije je ušao raspoložen u meč, pa se istakao već u 10. minutu, kada se našao u ulozi asistenta - pravovremeno je dodao loptu do Edina Džeka, a reprezentativac BiH je doneo prednost gostima - 0:1.

Bešiktaš je, ipak, uspeo da se vrati u prvom poluvremenu, i to u 24. minutu. Tada je dosuđen penal za domaće, odgovornost je preuzeo Aleks Okslejd-Čemberlen i vratio je meč na početak.

Ali, nije dozvolio Dušan Tadić da egal bude do kraja meča, jer je u 63. minutu vratio prednost Fenerbahčeu. Oboren je u tim momentima Sebastijan Šimanski, sudija je najpre samo odmahnuo rukom, međutim koji trenutak kasnije je odlučio da sve proveri putem VAR-a. I uverio se da je pogrešio, pa je dosudio najstrožu kaznu.

Odgovornost je, kao i mnogo puta ove sezone, preuzeo Dušan Tadić. Mirno je krenuo ka lopti, lako je prevario golmana i doneo Fenerbahčeu vođstvo od 2:1.

Mogao je Tadić da poveća golgeterski saldo na ovom meču, pošto je dosuđen još jedan penal za Fener u finišu utakmice, tačnije u prvom minutu sudijske nadoknade. Međutim, nije tada Tadić bio uspešan kao u 64. minutu - gađao je isti ugao, ali ga je golman Gunok "pročitao", pa je ostalo 2:1 za goste.

Nije taj promašeni penal demoralisao igrače Fenerbahčea, koji su u šestom minutu sudijske nadoknade još jednom nadmudrili odbranu Bešiktaša. Juksek je odložio loptu do Šimanskog, koji se namestio i sa ivice kaznenog prostora postigao prelep gol za 3:1.

Bešiktaš na taj završni udarac nije imao odgovor, pa je morao da se pomiri sa porazom koji ga ostavlja tek na četvrtom mestu sa 26 bodova. Fenerbahče ima 40 i deli prvu poziciju sa Galatasarajem.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati