Fudbal

Direktno.rs

09. 12. 2023. 15:41 0

Salah pisao istoriju, Liverpul majstor za preokrete

Fudbaleri Liverpula pobedili su u gostima Kristal Palas sa 2:1 posle preokreta u 16. kolu Premijer lige. Zanimljivo, ovo je drugi put za šest dana da su "crveni" došli do trijumfa nakon što su morali da jure prednost rivala - na identičan način su slavili i u nedelju protiv Fulama.

Meč je obeležio Mohamed Salah, koji je postigao jubilarni 200. pogodak za Liverpul u svim takmičenjima i 150. u Premijer ligi kojim je istopio prednost rivala. Nakon toga, Egipćanin je i proigrao Eliota u nadoknadi za preokret, te je tako poneo epitet igrača utakmice.

Prvo poluvreme bilo je prilično nezanimljivo, Liverpul je imao jalovu inicijativu i nije uputio nijedan udarac u okvir gola.

Na drugoj strani, Palas je imao najbolju šansu u 28. minutu kada je posle kontre i akcije po desnoj strani, Aju pronašao Lermu koji je gađao iz prve, ali je Alison maestralno intervenisao.

Drugo poluvreme bilo je znatno uzbudljivije, posebno što je ušao Mateta umesto Eduara. Upravo je on naterao Kvansu da ga obori i tako napravi jedanaesterac u 57. minutu. On je i preuzeo odgovornost i pogodio za 1:0.

Liverpul je zaigrao bolje tek posle primljenog gola, Jirgen Klop je odmah uveo Gakpa i Konatea, potom i Džonsa i Eliota i krenuo u totalnu ofanzivu.

Domaći su ostali sa igračem manje u 75. minutu kada je Aju zaradio drugi žuti karton.

Liverpulu je bio potreban samo jedan minut da dođe do izjednačenja sa igračem više. Džons je odložio loptu, a Salah gađao, lopta je pogodila jednog defanzivca, promenila pravac i završila u mreži. To je bio Salahov jubilarni 200. pogodak u dresu Liverpula.

Gosti su do kraja dominirali i stvarali šanse i na startu nadoknade vremena došli do velike pobede. Salah je proigrao Eliota, koji je krenuo u solo prodor, prelako je došao do odlične pozicije za udarac i pogodio za 1:2!

Tu nije bio kraj, naprotiv, u poslednjim trenucima meča Andersen je posle prekida gađao glavom, Alison je sjajnom intervencijom sačuvao siguran pogodak.

Liverpul je privremeno preuzeo prvo mesto i sada je pritisak na Arsenalu koji u 18.30 časova gostuje Aston Vili. Kristal Palas je 14. sa 16 bodova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati