Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

04. 12. 2023. 10:34 1

Srbija dva od tri meča na EP igraće u Minhenu!

Samo sedam od 24 učesnika Evropskog prvenstva u Nemačkoj imaće pogodnost da igra dve od tri utakmice u grupi na istom stadionu, a u tom društvu je i Srbija. Svega pet reprezentacija žrebom je dobilo benefit da dva uzastopna meča ima u identičnom gradu, a Orlovi su i na taj način imali sreću.

Dobar efekat žreba je i da će naša reprezentacija igrati drugu i treću utakmicu u Minhenu, najbližoj tački na EURO mapi za navijače koji dolaze na utakmice iz Srbije. Udaljenost je oko 1.000 kilometara, uz pogodnost da ne moraju da menjaju smeštaje u Nemačkoj između dva meča.

To se odnosi na navijače koji budu krenuli ka Nemačkoj u junu automobilima, mada je sigurno dosta onih koji će rezervisati avionske karte. Nema sumnje da će Srbija imati i veliki broj navijača iz dijaspore, a zbog toga je bitno da je stadion u Minhenu velikog kapaciteta (70.000).

Dobro je i za ekipu da će dve odlučujuće utakmice, protiv Slovenije i Danske, igrati na istom stadionu. U našoj grupi niko neće imati takvu povoljnost. Kad se sve sagleda, retko ko može da bude zadovoljniji žrebom od Orlova, bez obzira što su u grupi sa Englezima.

Slovenci će prvo u Štutgart, pa Minhen i Keln. Danci će posle startnog duela u Štutgartu u Frankfurt, gde će se sastati sa Englezima koji će iza sebe imati startni duel u Gelzenkirhenu sa Srbijom.

Udaljenost između Štutgarta i Minhena nije velika, ali nije poenta u kilometraži, nego pogodnosti da se dva uzastopna meča igraju na istom stadionu. Srbiju je u tom smislu pogledala sreća.

Osim Srbije, po dve utakmice u grupi na istom stadionu imaće još Mađarska (Štutgart), Švajcarska (Keln), Austrija (Berlin), Slovačka (Frankfurt), Turska (Dortmund) i Češka (Hamburg).

Kao i Srbiju, završna dva meča u grupi na istom stadionu čekaju Mađarsku, Austriju i Češku. Švajcarci i Turci će prva dva duela igrati na identičnoj lokaciji, dok će Slovaci između dve utakmice u Frankfurtu morati u Dizeldorf.

Zanimljivo je da postoji šansa da Srbija i osminu finala igra u Minhenu, ali ne velika. Kako bi se to dogodilo potrebno je da Orlovi budu jedna od četiri trećeplasirane ekipe koje idu dalje, a da upravo reprezentacija iz C grupe ima meč u Bavarskoj.

Pobednik E grupe, gde je favorit Belgija, u osmini finala čekaće trećeplasiranog iz grupa A, B, C ili D.

Treći iz grupe gde je Srbija ima opciju i da igra sa pobednikom grupe u kojoj je favorit Portugal. Naravno, pod uslovom da treći iz C bude među najbolja četiri trećeplasirana.

Drugi iz grupe u kojoj je Srbija u osmini finala će na pobednika iz A, što bi trebalo da bude Nemačka. Najbolji u C (izraziti favorit Engleska) u nokaut fazi će krenuti duelom sa trećim iz D, E ili F.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati