Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

03. 12. 2023. 17:13 0

Liverpul preokrenuo za 80 sekundi

Fudbaleri Liverpula pobedili su Fulam na Enfildu sa 4:3 (2:2) u 14. kolu Premijer lige.

Iz runde u rundu gledamo neverovatne mečeve u premijeršipu. Ovaj odigran danas u Liverpulu definitivno će se naći u vrhu kao jedan od najboljih koje ispratili tokom aktuelne sezone. Sedam golova, majstorije, preokreti, drama... Vrlo sadržajno prvo poluvreme na Enfildu gde je Liverpul napadački nadigrao Fulam, ali sve ono što je ofanziva uradila odlično, defanziva je pokvarila.

Igrao se 20. minut kada je Trent Aleksander-Arnold izveo slobodan udarac i loptu savršeno poslao, od prečke u mrežu Bernda Lena. Englez na drugoj vezanoj premijerligaškoj utakmici biva strelac što mu se nikada nije dogodilo u karijeri. Ali, vrlo brzo nekadašnje dete Liverpula Hari Vilson poravnava nakon nešto slabije reakcije odbrane domaćih, ali i golmana Kvivina Kelehera kojem očigledno nedostaju utakmice u nogama/rukama. Zatim je došao najlepši momenat meča, a konkurencija je bila žestoka imajući u vidu Trentov gol. Aleksis Mekalister u 38. minutu projektilom diže Enfild još jednom na noge za 2:1. I, opet, odbrana biva katastrofalna posle prekida i u trećem minutu nadoknade Tete izbegava ofsajd i koristi smušenu intervenciju Kvivina Kelehera.

Liverpul je dominirao u nastavku. Šansi i udaraca je bilo, no Darvin Nunjez, kao po običaju, nije uspevao da realizuje odlične asistencije Mohameda Salaha. I kao što što obično biva, usledila je kazna. Fulam praktično iz tri šanse dolazi do isto goliko pogodaka. Dekordova-Rid je nadvisio Kostasa Cimikasa i još jednom bacio na zemlju Kelehera koji ništa nije odbranio ovog popodneva. Splasnula je atmosfera u Merzisajdu, ali Klop je imao džokera na klupi. Niko ne bi verovao da če to biti Vataru Endo. Još jedan prelep gol i u 87. minutu imali smo 3:3!

Ali tu nije bilo kraj. Možda je jedva prošao minut od izjednačenja Liverpula, kada Trent dotrčava sa LEVE strane na odbijenu loptu i puca tako da Leno nije mogao ništa - 4:3! Haos na stadionu, a samo tri minuta ranije Liverpul je izgledao kao tim koji ipak nije dostojan borbe za titulu sa Arsenalom i Sitijem.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati