Fudbal

M. Z.

03. 12. 2023. 07:00 5

I opet za Srbiju 16. jun i opet Gelzenkirhen?

Fudbaleri Srbije su se prvi put pod tim imenom plasirali na Evropsko prvenstvo, a u subotu su saznali i rivale - takmičiće se u grupi C sa Engleskom, Danskom i Slovenijom. Učestovaće na šampionatu u Nemačkoj, koja je našim igračima bila domaćin Mundijala 2006. godine, kada smo nastupali pod imenom Srbija i Crna Gora - i nismo se proslavili.

Igrali smo tada u grupi C sa Argentinom, Holandijom i Obalom Slonovače, upisali smo sva tri poraza i kao najgora selekcija na tom šampionatu se vratili kući.

Najubedljiviji poraz smo doživeli od Argentine, koja se igrala sa ekipom Ilije Petkovića, slavila je tada u drugom kolu sa 6:0 i okončala san Srbije i Crne Gore da može nešto više.

Taj meč je igran 16. juna 2006. godine na "Auf Šalke areni" u Gelzenkirhenu.

Sada, 18 godina kasnije, naša selekcija se vraća na nemačko tlo. Nastupaće na Evropskom prvenstvu u okviru grupe C, a prvenstvo će otvoriti baš 16. juna, samo 2024. godine, i to baš na "Auf Šalke areni" u Gelzenkirhenu! Neverovatno!

Odmah je to mnoge ljubitelje fudbala vratilo na košmarne scene, kada su se sa našom reprezentacijom poigravali Lionel Mesi, Maksi Rodrigez, Esteban Kambijaso, Karlos Tevez, Ernan Krespo... Pa, mnogima ostaje nada da će epilog sada biti drugačiji. A da će biti lako - neće, jer na drugoj strani su Hari Kejn, Džud Belingem, Fil Foden, Markus Rašford, Bukajo Saka... Neka nam je bog u pomoći.

Napomenimo i to, Srbija će meč drugog kola grupe C igrati protiv Slovenije 20. juna u na "Alijanc areni" u Minhenu, a na istom mestu pet dana kasnije će nam protivnik biti Danska.

Evropsko prvenstvo u Nemačkoj se igra od 14. juna do 14. jula naredne godine, a plasman u osminu finala obezbediće po dve najbolje ekipe iz svake grupe, kao i još četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati