Fudbal

M. Z.

02. 12. 2023. 07:00 1

Danas žreb za EP: Srbiji je svaki protivnik (pre)težak

Fudbaleri Srbije će prvi put pod ovim imenom, odnosno od samostalnosti igrati na Evropskom prvenstvu, a rivale će saznati ove subote (18 časova) na žrebu u Hamburgu.

"Orlovi" su traljavo odradili kvalifikacije, zbog čega su, na kraju, i završili u četvrtom šeširu, pa je jasno da im teška grupa ne gine. Ali, valjalo bi izbeći grupe "smrti".

Jasno je da Srbija, pošto je u poslednjem šeširu, ne može za protivnike da dobije Italiju i Švajcarsku, što je svakako dobra vest, kao ni tri pobednika baraža Lige nacija, koji je na programu u martu. Ali, sve ostale reprezentacije dolaze u obzir.

U prvom šeširu svakako ne može da dođe lak protivnik, jer su u njemu sve same fudbalske ale. Tu su domaćin Nemačka, potom Portugal, Francuska, Španija, Belgija i Engleska. Da e smrzneš.

I pošto tu već nema nekog srećnog izbora, onda bi barem valjalo da iz drugog i trećeg šešira ne dođe prejak rival.

Kada je reč o drugom šeširu, tu je svakako najveća mina Danska, jaki rivali bi bili i Turska i Austrija, dok su u kategoriji "povoljnih" Albanija i Rumunija. Mada, kako smo igrali u kvalifikacijama, jasno je da bi svaki protivnik bio opasan za našu selekciju.

U trećem šeširu kao najjači rivali vrebaju svakako Hrvatska i Holandija, a pored njih su Škotska, koja nas je ostavila bez plasmana na Euro 2021. godine, ali i Slovenija, Slovačka i Češka.

Sa kim ćemo ukrstiti koplja, saznaćemo ove subote nešto pre 19 časova. Ali, da bismo uopšte i razmišljali o nekom rezultatu u Nemačkoj, neophodno je da nam se ne ponove Mundijal u Kataru i kvalifikacije za Euro.

Na kraju napomenimo i to da će se Euro održati u Nemačkoj naredne godine, i to do 14. juna do 14. jula.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati