Fudbal

[ Izvor: Sport klub/Branko Spasojević ]

01. 12. 2023. 11:26 7

RAT U FSS Nedimović ne da Piksiju Zlatnu loptu?

Fudbalski savez Srbije mogao bi da odustane od tradicionalne ceremonije, čak i dodele Zlatne lopte za 2023, nezvanično saznaje Sport klub u vrhu domaće kuće fudbala. Za sada, potencijalno otkazivanje izbora egzistira na nivou skandalozne pretnje. Sa ozbiljnom snagom da bude i realizovano.

Iz istih izvora, kao navodni razlozi potencijalnog odustajanja od imenovanja najboljeg trenera i fudbalera u godini na izmaku, pominju se konkretni argumenti. Protkani suštinskim i najvećim problemom najpopularnijeg sporta - nejedinstvom i frontovskim sukobima u i oko Fudbalskog saveza Srbije.

Za sada, ne postoji konsenzus u čijim rukama bi trebalo da završe dve Zlatne lopte FSS. Istovremeno, spisak kandidata pao je na poražavajući broj.

Državni tim plasirao se na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj i ponovo smestio selektora Dragana Stojkovića u vrh liste najboljih trenera. Ideja o Piksiju, kao najboljem, nema veću podršku – forsirana od ljudi iz najbližeg okruženja selektora - skoro da je ovih dana i zanemarena u vrhu FSS.

Usput, bez obzira na pojedine, zajedničke, istupe u javnosti, Dragan Stojković i potpredsednik Branislav Nedimović evidentno ne mogu zajedno. Između ostalog, vidi se i po poslednjem dokazu – pasivnosti FSS na ideju o izboru Stojkovića kao najboljeg.

Otuda, u ovom trenutku, dominatnije opredeljenje unutar FSS da Zlatna lopta, ipak, sačeka bolje dane. Konačnu odluku o izboru najboljih trebalo bi da usvoji Izvršni odbor, sednice na tu temu nema ni na pomolu. Fudbalska vlada, ipak, moraće da se sastane tokom decembra, obavezujuće po drugim pitanjima.

Konkretna brana eventualnoj odluci o trećem presedanu od 2006. i utemeljenja prestižne nagrade, mogla bi da bude skandalozna težina mogućeg odlaganja. Prošle godine, srpska kuća fudbala neumešno se branila od Sport klubovih informacija o otkazivanju ceremonije promocije najboljih. Kako je vreme prolazilo, po principu „sve se zaboravlja“, u zvaničnim informacijama servirani su novi rokovi, na kraju se došlo do marta i početka kvalifikacija za EP. Promena rukovodstva, fijasko u Kataru i opšti haos u FSS, uticali su dominantno na otkazivanje svečanosti. FSS je ipak proglasio najbolje.

Situacija se nije radikalnije promenila ni u 2023. Srpski tim, sa gorkim ukusom, domogao se takmičenja u Nemačkoj, na Terazijama 35 uveliko traju frontovski sukobi, bez vrhovnog autoriteta, čak su i veći požari gašeni kanisterima benzina. Otuda i igranka oko Zlatne lopte FSS nikako ne bi smela da se smesti u polje slučajnosti.

Naredni dani trebalo bi da iznedre i konačnu odluku. I odgonetnu da li Dragan Stojković ima snagu za još jednu pobedu unutar FSS... U ovom trenutku - sasvim teško.

Skoro nemoguće!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati