Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

29. 11. 2023. 23:05 1

Belingemu je nebo granica, Arsenal ponizio Lens

Fudbaleri Real Madrida slavili su u derbi meču 5. kola Lige šampiona protiv Napolija sa 4:2.

Simeone je u devetom minutu doveo Napoli u vođstvo, ali su već u 22. minutu Madriđani vodili 2:1. Pogodili su prvo Rodrigo u 11, a onda i Džud Belingam.

Angisa je u 47. minutu doneo izjednačenje Napolitancima. Ipak rezervista Nikolas Paz je u 85. minutu doveo ponovo Real u vođstvo, a tačku je stavio Hoselu u četvrtom minutu nadoknade na dodavanje Džuda Belingema.

Braga i Union Berlin su igrali 1:1. Domaći su 30. minutu ostali sa igračem manje jer je Nijakate zbog oštrog starta dobio crveni karti. Nemački tim je to iskoristio i poveo golom Gosensa u 42. minutu. Bod Bragi doneo je Đalo u 51. minutu

Arsenal se sa kamatom osvetio Lensu za jedini poraz ove godine u Ligi šampiona. Topdžije su na Emirejtsu savladali predstavnika Francuske 6:0 i overili mesto u nokaut fazi i to sa prvog mesta.

Kai Haverc je načeo goste u 13. minutu, a pravi potop je nastao od 21. do 27. minuta kada je Arsenal postigao još tri gola.

Prvo je pogodio Gabrijel Žezus, posle njega i Bukajo Saka, a tačku na mini blic krig stavio je Martineli. Da na poluvreme vicešampion Engleske ode na plus pet pobrinuo se Edegard. U drugom poluvremenu domaći su sklonili nogu sa gasa i samo je još sa penala pogodio Žoržinjo za konačnih 6:0.

Kopenhagen je iznenadio Bajern i stigao do boda. Meč je završen 0:0, čime je prekinut niz Bavaraca od četiri trijumfa u elitnom takmičenju.

Benfika i Inter su remizirali 3:3 iako su domaći vodili na poluvremenu čak 3:0. Blistao je bivši as Intera Žoao Mario, koji je postigao het-trik od petog do 34. minuta. Najpre je pogodio u petom minutu, iz peterca, potom u 13. minutu i u 34. pokupio još jedan otpadak za 3:0.

Ali, Inter se nije predavao, Arnautović je posle kornera u 51. minutu sačekao loptu na drugoj stativi za 3:1. Onda je u 58. Fratezi uhvatio volej za 3:2, da bi u 72. Aleksis Sančez pogodio iz penala za povratak - 3:3. U finišu su domaći ostali sa igračem manje pošto je direktan crveni karton zaradio štoper Antonio Silva. Do kraja nije bilo promene rezultata, Inter je osvojio važan bod u nastavku borbe za prvo mesto sa Real Sosijedadom.

Baskijci su večeras ugostili RB Salcburg, ali su propustili priliku da pred svojim navijačima naprave veliki korak ka prvom mestu. Rezultat je bio 0:0, iako su domaći imali inicijativu i daleko više prilika i udaraca ka golu. Inače, prvih 45 minuta za goste odigrao je naš Strahinja Pavlović.

Sosijedad i Inter sada imaju po 11 bodova i u poslednjem kolu u međusobnom susretu odlučivaće o prvom mestu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati