Fudbal

M. Z.

29. 11. 2023. 07:01 18

Obećanja, milionska pojačanja i FIJASKO u Ligi šampiona!

Dočekala je Crvena zvezda sezonu u Ligi šampiona napumpana, ispostavilo se, samopouzdanjem bez pokrića, izgovarane su krupne reči u Ljutice Bogdana, ciljalo se i drugo mesto u grupi i osmina finala elitnog takmičenja, a sve je završeno fijaskom i poslednjim mestom u grupnoj fazi bez šanse da se i na proleće igra Evropa.

Kako su iz uprave početkom sezone rekli, Zvezda je bila rešena da podigne lestvicu i napravi iskorak u Ligi šampiona. I nisu se na stadionu "Rajko Mitić" zadovoljavali trećim mestom u grupi pre početka takmičenja u Evropi, već se "gađala" i druga pozicija, da bi na kraju bio ostvaren neuspeh oličen u poslednjem mestu u grupi G iza Mančester sitija, Lajpciga i Jang bojsa i rušenje evropskih snova.

Kada su na promociji novinari pitali Šerifa Endiajea koliko Zvezda može u Ligi šampiona - Senegalac je bez pardona rekao da će crveno-beli 100 odsto da prođu grupu. Slične izjave su se mogle čuti i iz usta najviših funkcionera.

U prilog ostvarenju zacrtanih ciljeva Zvezda je dovela novog trenera, Baraka Bahara, u kog je dobrano uloženo, a onda su jedan za drugim dolazile novajlije - Omri Glazer, Marko Stamenić, Žan-Filip Kraso, Piter Olajinka, Edmund Ado...

I to je bio samo početak, jer je u smiraj prelaznog roka razbijena kasa. Doveden je Naser Điga iz Bazela, za Šerifa Endiajea je plaćeno četiri miliona evra Adani, ispostavilo se da je to bio promašaj, a onda je iskeširano i pet miliona evra za transer In-Bom Hvanga.

Međutim, silna pojačanja nisu bila garancija uspeha, naprotiv. Razočarali su crveno-beli, ostali su bez trećeg mesta i Lige Evrope na proleće, pa se, kako smo na to već i navikli, okreću obavezama u Superligi Srbije. Jer, zato su valjda dovedena milionska pojačanja - da se nadmeću sa Lučanima, IMT-om, Železničarom iz Pančeva...

Videlo se u izjavama crveno-belih koliko su razočarani, Aleksandar Dragović je žalio za neiskorišćenim šansama, Vladimir Lučić je istakao da su se nadali u Ljutice Bogdana da mogu i do drugog mesta, dok je Barak Bahar odbio da da ostavku, rekavši da "ne može on da daje golove".

Sve u svemu, Zvezdin balon prevelikih ambicija je pukao, pa ostaje da se vidi da li će iko snositi odgovornost...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati