Fudbal

Direktno.rs

17. 11. 2023. 23:01 0

Danci otišli na Euro, Poljaci moraju u baraž

Fudbaleri Danske plasirali su se na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj iz kvalifikacione grupe H. Oni su u Kopehnagenu pobedili Sloveniju sa 2:1 i obezbedili prvo mesto u grupi, koje će im doneti povlastice na žrebu za EURO.

Slovenija će svoj meč istine imati u ponedeljak protiv Kazahstana u Ljubljani, kada će se ove dve selekcije u direktnom duelu boriti za drugu poziciju i plasman u Nemačku. Sloveniji će biti dovoljan i remi.

Danska je dominirala od samog početka, Slovenci su bili zbijeni pred svoj gol, odolevali su 26 minuta, a onda je Kristensen odlično centrirao sa leve strane, a Mele se, u svom stilu, ubacio u kazneni prostor iz drugog plana na drugu stativu i matirao Jana Oblaka za 1:0.

Slovenija je izjednačila u 30. minutu iz prvog šuta na gol i šokirala prepuni "Parken" stadion. Janža je na fantastičan način izveo slobodan udarac sa 17 metara, prebacio je "živi zid", a Šmajhel je bio nemoćan.

Izdržala je Slovenija nalete Danaca do kraja prvog dela, u drugom je pritisak pojačan, a gosti su kapitulirali u 54. minutu.

Dugo je trajala ta akcija Danske, na kraju centaršut Vestergarda u šesnaesterac i pogodak Dilejnija udarcem sa nekih sedam, osam metara za konačnih 2:1.

Do kraja apsolutna kontrola Danaca i zaslužen trijumf.

U grupi E su Poljska i Češka remizirale rezultatom 1:1 u Varšavi.

Domaći su poveli preko Pjotrovskog u 38. minutu, a Česi izjednačili golom Součeka u 49. minutu.

Poljaci su odigrali očajne kvalifikacije i moraće da plasman na EURO traže u martu preko baraža Lige nacija.

Albanija je ovde sigurna, a Češka i Moldavija će u ponedeljak u direktnom duelu odlučiti ko ide u Nemačku. Česi će biti domaćini i biće im dovoljan jedan bod.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati