Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

16. 11. 2023. 19:02 0

Razbijene glave u sukobu navijača i policije u Sofiji (VIDEO)

Bugarski navijači ovog četvrtka održali su protest protiv Fudbalskog saveza Bugarske i tom prilikom je došlo do nemira u Sofiji. Jer, oko 16 sati ispred stadiona su počeli da se okupljaju navijači sofijskog CSKA, koji su došli na proteste protiv Saveza. Pridružili su im se i navijači drugih timova, a onda je krenuo haos.

U 17.20 sati navijači CSKA napustili su područje stadiona u pratnji velikog broja policajaca i krenuli su ka "Orlovom mostu". Protiv predsednika FS Bugarske Borislava Mihailova isticali su transparent, tražeći njegovu ostavku, a saobraćaj je bio u potpunosti blokiran.

Istovremeno je na drugoj strani bilo okupljanje navijača drugih bugarskih timova, jasno sa istim ciljem - da se iskaže nezadovoljstvo radom čelnika Saveza.

Navijači su počeli da bacaju petarde i topovske udare prema policiji, koja je uzvratila sa vodenim topovima, očito spremna za brzu reakciju.

Policijske snage su uz pomoć vodenih topova i pendreka uspeli da nakon 20 minuta "borbe" rasteraju navijače, koji su se povukli u manje ulice. Napravljeno je dosta materijalne štete na vozilima koja su se nalazila oko stadiona, a izgoreo je i jedan autobus policije.

- Najgore u ovom slučaju je što ima povređenih i policajaca i navijača - ljudi razbijenih glava i onih koji bespomoćno sede na asfaltu - objavio je bugarski portal Sportal.bg.

U protestu protiv rukovodstva FS Bugarske povređeni su brojni policajci i navijači. Desetine vozila hitne pomoći prevozili su one kojima je potrebna medicinska pomoć. Tačan broj povređenih, kao i privedenih na protestu, naknadno će saopštiti Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Utakmica Bugarska - Mađarska počela je u 18 sati. Mađarima je i bod dovoljan da osigura plasman na Euro, dok je Bugarska odavno bez šansi i ima samo dva boda nakon šest utakmica, te se nalazi na dnu grupe G u kojoj su još Srbija, Crna Gora i Litvanija.

Odigravanje utakmice bilo je pod znakom pitanja jer je bila organizovana na stadionu u Plovdivu, ali zbog sigurnosne situacije i nezavršenih radova, iz tog grada su Savez obavestili o promeni, pa su u poslednjem trenutku odlučili da se meč igra na stadionu Vasil Levski u Sofiji.

Odavno su navijači razočarani situacijom u krovnoj kući bugarskog fudbala, a očekuje se da uskoro dođe do reformi nakon nezapamćeno loših kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati