Fudbal

[ Izvor: sportske.net ]

16. 11. 2023. 08:25 0

Istorijski potez u Berlinu - prva žena trener u Bundesligi!

Union Berlin prolazi kroz težak period ove sezone, a posle istorijskog plasmana u Ligu šampiona. Ovaj tim posle 11 odigranih kola u Bundesligi zauzima poslednje mesto na tabeli sa samo šest osvojenih bodova, a poslednji je i u grupi Lige šampiona, sa jednim osvojenim bodom u prošlom kolu protiv Napolija.

Ceh slabim rezultatima ove jeseni platio je trener Urs Fišer koji je prethodnih pet godina proveo na klupi ovog kluba i doveo ga do evropske elite.

Uprava kluba je imenovala dosadašnjeg trenera U19 ekipe Union Berlina, Marka Grotea za privremenog trenera, a onda je on povukao istorijski potez.

Naime, Grote je kao pomoćnog trenera izabrao 32-godišnju Meri-Luis Etu, koja je tako postala prva žena u ulozi trenera nekog bundesligaša.

Taj potez je danas privukao veliku medijsku pažnju širom sveta, ali sve ovo možda i nije tako veliko iznenađenje ako se ima u vidu da su Marko Grote i Meri-Luis Eta već sarađivali kao tandem koji je vodio U19 ekipu Union Berlina.

Pre toga, Eta je radila kao pomoćni trener u različitim reprezentativnim selekcijama Nemačke. Ona je i bivša fudbalerka, branila je boje Hamburga, Klopenburga i Verdera, a sa U20 reprezentacijom Nemačke je 2010. godine osvojila titulu prvaka sveta.

Debi na klupi Union Berlina u Bundesligi imaće 25. novembra protiv Augsburga.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati