Fudbal

Milan Zarić

04. 11. 2023. 17:43 0

Lajpcig izgubio od "fenjeraša" pred Zvezdu

Fudbaleri Lajpciga nisu se proslavili pred dolazak u Beograd na megdan Crvenoj zvezdi u Ligi šampiona, pošto su u 10. kolu Bundeslige izgubili 2:0 od Majnca, koji je do ove runde bio poslednjeplasirana ekipa u Nemačkoj.

Nagovestio je Lajpcig da se vraća na pobednički kolosek, nanizao je dve pobede u Bundesligi, potom je savladao i Crvenu zvezdu u trećem kolu grupe G Lige šampiona, ali su onda nanizali dva poraza - od Volfzburga u Kupu, potom i od Majnca u prvenstvu.

Očekivali su svi pobedu "bikova" na gostovanju Majncu, koji je do ovog kola držao "fenjer" sa svega tri boda, ali su se očekivanja izjalovila, pa je autsajder na ovom meču došao do prve pobede u šampionatu.

Sve je na ovom meču Majnc rešio za četiri minuta, jer mu je toliko trebalo da dva puta zatrese mrežu favorizovanog rivala. Najpre je u 76. minutu Li Džej Sung posle dodavanja Onisiva doneo prednost, da bi tačku na meč i konačnih 2:0 u 80. minutu postavio Bareiro.

Majnc je ovom pobedom pobegao sa začelja, pa je sada 17. na tabeli sa šest bodova (jedan više od Kelna), dok je Lajpcig peti sa 20 poena.

Lajpcig tako u lošem raspoloženju čeka meč četvrtog kola grupe G Lige šampiona protiv Crvene zvezde, koji je na programu u utorak od 21 sat na stadionu "Rajko Mitić".

MAJNC - LAJPCIG 2:0 (0:0)

Stadion: "Meva arena". Strelci: Li Džej Sung u 76. i Bareiro u 80. minutu. Sudija: Bastijan Dankert. Žuti kartoni: Sasi, Barkok, Van den Berg (Majnc), Klosterman (Lajpcig).

MAJNC: Centner - Van den Berg, Gilavogi (od 16. Da Košta), Lajš - Fernandeš, Bareiro, Ker (od 67. Kraus), Sasi - Rihter (od 67. Barkok), Li Džej Sung (od 90+2. Papela) - Onisivo (od 90+2. Ažork).

LAJPCIG: Blasvih - Simakan, Klosterman (od 82. Poulsen), Lukeba - Henriks, Kampl (od 82. Hajdara), Šlager, Raum - Simons (od 82. Forzberg), Baumgartner (od 67. Verner) - Openda (od 67. Šeško).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati