Fudbal

J. Kolar

24. 10. 2023. 15:23 7

KO LAŽE? Raskorak Duljaja i uprave Partizana

Uprava fudbalskog kluba Partizan je na žestokom udaru navijača koji su nezadovoljni kako klub funkcioniše. Da u Humskoj vlada blagi haos, da se primetiti i na osnovu izjava trenera kluba Igora Duljaja i generalnog direktora Miloša Vazure o tome da li igrači redovno primaju plate ili ne.

Naime, nakon utakmice u Subotici protiv Spartaka, koju je Partizan dobio sa 3:0, Duljaj je izjavio da igrači ne primaju platu, da nemaju novac da prehrane svoje porodice i plate kiriju za stanove.

- Moram da kažem, PFK Partizan, nije pomozite fudbalskom klubu... Nek' se ljuti ko hoće, nek' se ljuti ko hoće na mene. Ovi momci treniraju, ja razmišljam da li će neko da primi platu, da ih izbaci iz stana... Ovi momci su junaci. Neka dođe ko god hoće, ruka koja daje je uvek iznad ruke koja prima, neka promene trenera, ali dajte im da prehrane porodicu, oni žive od toga - rekao je Duljaj.

Dva dana nakon toga oglasio se i Miloš Vazura koji je u većoj meri demantovao izjavu trenera Duljaja rekavši da to "nema veze sa istinom".

- Zaista ne znam zašto je Duljaj rekao da igrače izbacuju iz stanova, da nemaju za mleko, kada to nikako nema veze sa istinom i činjeničnim stanjem. Jedna grupa momaka, ona koja je bila u klubu i pre prelaznog roka, dobila je plate 15. septembra, a deset dana kasnije zaradu su podigla još jedanaestorica - rekao je Vazura.

Da je Partizan u finansijskom kolapsu, može se videti i na sajtu Agencije za privredne registre (APR), gde stoji da je dug tima iz Humske 35 miliona evra sa tendencijom rasta jer se troškovi samo gomilaju. Bili smo svedoci da je situacija došla dotle da na stadionu Partizana nema struje zbog neizmirenih obaveza, što svakako ide na dušu Vazuri i upravi.

Crno-beli ove sezone nisu uspeli da se kvalfikuju u grupnu fazu Lige konferencija, pa su tako ostali bez nezanemarljive količine novca. S druge strane, Partizan dugo nije prodao igrača i tako makar malo napunio praznu kasu, za šta su, između ostalih, odgovorni trener Duljaj i stučni štab.

Posle blamaže protiv Nordsjelanda, Partizan se, rezultatski gledano, konsolidovao. U domaćem šampionatu je trenutno na prvom mestu, gde je poslednji put bio pre više od godinu i po dana. Sada kada Grobari, makar malo, vide svetlo na kraju tunela, dešava se ovaj otvoreni sukob unutar kluba.

Sukob između Duljaja i Vazure postoji. Duljaj brani svoje igrače, samim tim i sebe, dok se s druge strane Vazura hvata za slamku dok pokušava da ostane u Partizanu. Situacija u kojoj se trenutno Partizan nalazi, gde su uprava i stučni deo tima u sukobu, nije održiva.

Da li uprava Partizana zaista ne isplaćuje plate igračima ili Duljaj pokušava da napravi manevar koji će mu obezbediti dodatnu podršku navijača - videćemo uskoro...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati