Fudbal

Direktno.rs

18. 10. 2023. 07:50 1

Nejmar u suzama: Povredio se i završio u bolnici

Fudbaleri Urugvaja pobedili su Brazil sa 2:0 u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a poseban udarac za goste bila je povreda Nejmara, koji je transportovan u bolnicu. Sa druge strane, nastavio se ples Lionela Mesija za pobedu Argentinaca na neugodnom gostovanju Peruancima (2:0).

Sve što je moglo da pođe naopako za Brazilce, pošlo je. I ne samo na ovom meču, generalno ne blista "selesao" u poslednje vreme, nije se proslavio ni na poslednjem Mundijalu, a sada ih je načeo Nunjez u 42. minutu. U nadoknadi prvog dela, došlo je do povrede Nejmara i zamenio ga je Rišarlison, a Darvin je goste dotukao asistencijom za De la Krusa u 77. minutu.

To je donelo veliko slavlje na Sentenariju u Montevideu, Urugvajci su se izjednačili sa Brazilom i Venecuelom na tabeli, neprikosnoveni su Argentinci na vrhu sa maksimalnim učinkom. Prvaci sveta imali su nepopularno gostovanje u Peruu, ali su opravdali očekivanja.

Lionel Mesi razgalio je i Argentince i navijače Majamija, koji su strahovali od povrede. Leo se oporavio, pa sada golovima u 32. i 42. minutu pokazao koliko je spreman. Štaviše, i jedan gol mu je u 57. minutu poništen zbog ofsajda, odigrao je celu utakmicu i pokazao rešenost da Argentina dolazi do novih rekorda.

Mesi je postavio novu granicu, postao je vodeći strelac Južne Amerike u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Dao je 31 gol, do sada je delio vrh sa Urugvajcem Luisom Suarezom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati