Fudbal

Direktno.rs

13. 10. 2023. 20:26 0

VAR poništio gol, Škoti traže objašnjenje od UEFA

Fudbalski savez Škotske tražeći od UEFA odgovore na odluku VAR-a o poništenom golu Skota Mektomineja.

Škotska je poražena u Sevilji od Španije sa 2:0 u meču kvalifikacija za EURO 2024, ali je pre vođstva domaće selekcije odlukom VAR-a poništen gol gostiju.

Strelac je bio fudbaler Mančester junajteda Skot Mektominej nakon sjajno izvedenog slobodnog udarca iskosa sa leve strane. Međutim, holandski sudija Serdar Gozubujuk ponišio je pogodak nakon VAR provere.

Na ekranu na stadionu prvo se pojavila informacija da je gol poništen zbog faula nad španskim golmanom Unaijem Simonom, ali je potom odluka doneta zbog ofsajd pozicije Džeka Hendrija, koji je bio najbliži čuvaru mreže domaće selekcije. Smatralo se da je škotski defanzivac ometao Unaija Simona.

Jedan od najboljih igrača u selekciji Škotske Džon Mekgin tvrdi da je arbitar na početku pokazao da je njegova odluka bila faul.

- Sudija je odlučio da je faul. Onda se predomislio i pokazao da je ofsajd. Nisam siguran koliko je to jasno. Zabolelo nas je što smo ostali bez sjajnog gola… - rekao je između ostalog za BBC kapiten Aston Vile.

Škotskoj je bio potreban bod iz meča sa Španijom da bi izborila plasman na Evropsko prvenstvo 2024. I dalje je prva u grupi A. Narednu kvalifikacionu utakmicu igra 16. novembra u Gruziji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati