Fudbal

[ Izvor: Sportske.net ]

11. 10. 2023. 16:40 0

Partizanov odbačeni biser u Gardijanovih 60

Ugledni engleski list Gardijan nedavno je objavio svoje novo izdanje "Next Generation" spiska od 60 najtalentovanijih fudbalera na svetu rođenih 2006. godine. Prošle godine su se na spisku našla dvojica srpskih fudbalera, Jovan Šljivić iz Crvene zvezde i Jovan Milošević koji je dres Vojvodine u međuvremenu zamenio Štutgartovim.

Ovoga puta, Srbija ima jednog predstavnika i to u liku talentovanog člana Partizana Matije Popovića koji će, po svemu sudeći, u januaru kada napuni 18. godina napustiti klub jer se Partizan nije dogovorio sa njegovim roditeljima oko potpisivanja profesionalnog ugovora.

- Neuobičajeno visok (1,93m i još raste) za svoju poziciju ili još neobičnije tehnički nadaren za svoju građu, momak rođen u Nemačkoj nije kao bilo koji drugi igrač kojeg ste dosad gledali. Neki bi rekli da ga je najbolje opisati kao srpskog Mičua, drugi ga vide kao miks Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinković Savića, što samo po sebi govori koliko je neuobičajen njegov stil. Veoma je raznovrstan i vešt u napadačkoj ulozi, iako se čini da mu je najpogodnije kada igra iza napadača. Popović je dominirao u mlađim kategorijama i postigao mnogo golova. Prilično je brz za svoju visinu, ali njegove gladne prednosti su tehničke sposobnosti sa loptom, posebno dribling i prvi dodir, koji su izuzetni. Popović je ove sezone trebalo da bude u seniorskom timu Partizana, ali su pregovori o ugovoru između njegove porodice i kluba propali zbog interesovanja evropskih velikana. Priča se da će u januaru sigurno otići u Borusiju Dortmund - stoji u opisu Popovića koji je dao ugledni hrvatski sportski novinar Aleksandar Holiga.

Popović i pored nemačkog pasoša nastupa za mlađe selekcije Srbije, a uskoro bi mogao da se vrati u zemlju rođenja jer je Borusija veoma zainteresovana da iskoristi nesuglasice sa Partizanom koji ga je proteklog leta prvo ubacio, a potom i sklonio iz prvog tima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati