Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

07. 09. 2023. 18:26 5

Oštra kazna FSS: Ivica Kralj van fudbala pola godine

Disciplinska i etička komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je Ivicu Kralja šestomesečnom zabranom rada u najpopularnijem sportu. Kasa Partizana, kako saznaje Sport klub, dodatno je olakšana i za milion dinara.

Razlog - komentarisanje suđenja i klupsko saopštenje posle gostovanja TSC-u u Bačkoj Topoli, u prvom kolu Superlige Srbije.

Prijavu je podneo Dejan Filipović, predsednik Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije. Crno-beli su, podsetimo, u burnim odjavama meča na "TSC areni" (3:3) oštricu kritike usmerili ka arbitru Milanu Mitiću, saradnicima u VAR sobi i posebno prvom čoveku sudijskog organa srpske kuće fudbala.

Sportskom direktoru Partizana odmerena je drakonska kazna. Neće smeti da bude angažovan pola godine u fudbalu, praktično da daje izjave, sedi na klupi, ulazi u svlačionicu, potpisuje klupske odluke i slično.

U odluci prvostepene komisije navedene su i konkretne rečenice, zbog kojih je suspendovan Ivica Kralj.

- Kao bivšeg sportistu, reprezentativca ove zemlje, nekoga ko je prošao sve u karijeri, najviše me je pogodilo perfidno i tendenciozno suđenje od prvog do poslednjeg trenutka utakmice, a, verujte, ja to mogu da prepoznam. Taj čovek, ako se on čovekom uopšte može i nazvati, pokušao je da uništi sve ono što mi poslednja tri meseca mukotrpno radimo i gradimo.

U nastavku se navodi:

- Postavljam logično pitanje: kako nazvati nekoga ko vas sve vreme potkrada i krade, ko vam na kraju ukrade i zasluženu pobedu, sem jednim imenom… Znam da "papir" ne trpi mnogo toga, ali taj nazovi čovek je upravo to. Taj nazovi čovek je puki izvršilac naređenja drugog nazovi čoveka, čije ime ću da izgovorim javno - citirana je izjava Ivice Kralja.

Kao otežavajuća okolnost, iskusnom sportskom radniku stavljena je i bogata igračka karijera, značajan broj utakmica u državnom timu. I umesto da bude korektivan faktor, angažovan u korelaciji sa fudbalskim organima, od predstavnika Partizana, kako se ocenjuje u izreci odluke o suspenziji, čule su se teške reči.

Zanimljivo, uprkos prijavi s potpisom predsednika Sudijske komisije, Ivica Kralj nije se izjašnjavao, niti pisao odgovor Disciplinskoj i etičkoj komsiji FSS. Sportskom direktoru Partizana ostaje mogućnost žalbe drugostepenom organu.

Crno-beli će pride morati da plate milion dinara, zbog klupskih saopštenja na istu temu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati