Fudbal

[ Izvor: Mozzartsport ]

20. 08. 2023. 10:42 0

Svi parovi plej-ofa evropskih kupova

Odužilo se, ali je vredelo. Posle drame kakva davno nije viđena, kompletirana je lista učesnika evropskih kupova na završnoj stanici do grupne faze. Tek kad je okončan revanš u Atini između AEK-a i Dinama formirali su se svi parovi plej-ofa u dva od tri najatraktivnija UEFA takmičenja.

Pošto je na sad već epski način nadoknadio dva gola minusa iz druge utakmice i zahvaljujući pobedi u prvoj, grčki prvak se popeo na završni stepenik kvalifikacija za Ligu šampiona. Na njemu ga čeka Antvepren, iza koga je sjajnih nekoliko meseci, pošto je osvojio duplu krunu u Belgiji, a potom na početku nove sezone i Superkup te države. No, početkom nove sezone malo oscilira i zato je teško prognozirati ko ima veće šanse.

Možda u prvom meču za nijansu više sastav Marka van Bomela, jer je imao dan više da se odmori, a uračunajte tu i energetku potrošnju AEK-a posle dva susreta sa Dinamo u samo četiri dana.

Što se tiče Lige Evrope, Sparta je čekala ko će joj na megdan i saznala da je to Dinamo. Prvak Češke je nalik Zagrepčanima ostao bez plej-ofa na okrutan način – doduše, penalima u seriji sa Kopenhagenom – a sad će imati priliku da se osveti Modrima za dešavanja iz leta 2008. Pre 15 godina su se Sparta i Dinamo sreli u završnom kolu kvalifikacija za isto takmičenje, tada pod nazivom UEFA kup, a Hrvati su prošli tako što su posle 0:0 na Maksimuru izborili efikasan remi u Pragu.

Za kraj, u kvalifikacijama za Ligu konferencije gledaćemo Partizan. I to u dvomeču sa Nordsjelandom, uz napomenu da je prvi meč na programu u Danskoj.

Podsetimo, Crvena zvezda će igrati u grupnoj fazi Lige šampiona, a TSC u grupi Lige Evrope.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati