Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

05. 08. 2023. 22:51 4

Koliko je Dinamo zaradio od transfera Gvardiola u Siti?

Hrvatski štoper Joško Gvardiol oborio je svetski rekord i za 92.000.000 evra postao najskuplji defanzivac u istoriji fudbala. On je potpisao petogodišnji ugovor sa Mančester sitijem, a veliki novac pripao je i Dinamo Zagrebu, klubu koji je od njega napravio ovo što je danas. Još jednom su pokazali čelnici šampiona hrvatske da su majstori za poslovanje sa mladim igračima, a čini se da su sada prevazišli sami sebe.

Za početak, treba napomenuti da je Gvardiol prodat iz Dinamo u Lajpcig za čak 18.800.000 evra, a uz to je dobio i 15 posto od naredne prodaje. Ispostaviće se da je taj dogovor bio najbolji mogući za "modre" kojima će sada na račun sesti još 10.870.000 evra. Osim toga, Dinamu sleduju i pare od razvoja igrača. Joško je na Maksimir došao sa samo osam godina, a jedanaest kasnije je prodat, pa Dinamu pripada i 60 posto, od pet posto za razvoj igrača.

Kada se sve to sabere, ispada da će na Dinamov račun od prelaska hrvatskog reprezentativca u Mančester siti leći 13,4 miliona evra. Dakle, ukupna zarada je čak 33,4 miliona evra. Hrvatski velikan je dosada najviše zaradio od transfera Marka Pjace u Juventus 2016. godine, a iznos je bio čak 29.400.000 evra

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati