Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

01. 08. 2023. 09:48 0

Huligani divljali i uperili PIŠTOLJ u igrače

Utakmica argentinskog šampionata u kojoj su se sastali Urakan i Velez Sarsfild, trebalo je da bude fudbalska svečanost. Na njoj se od aktivnog igranja fudbala opraštao legendarni urugvajski defanzivac Dijego Godin. Međutim, usled lošeg rezultata gostiju protiv velikog rivala, besni navijači plavo-belih napali su svoje igrače.

Urakan je slavio pogotkom Kokara iz penala u drugom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena i tako ostavio Velez bez trijumfa četvrti put zaredom.

Navijači su bili veoma nezadovoljni, a kada se tim Veleza nekoliko sati posle utakmice vratio na svoj stadion "Hose Amalfitani", u zasedi su ih čekali huligani.

- Stigli smo na naš stadion kako bismo ušli u svoje automobile i otišli kućama. Kada smo izašli iz autobusa, bio je mrak i automobili sa navijačima su nam prišli. Bilo je verovatno pet, ili šest vozila. Dvaput su me udarili u lice i zgrabili su mi jaknu. Bio sam uplašen, a moji saigrači nisu želeli da krenu kućama, jer su strahovali da će ih pratiti. Jednom našem igraču su rekli da uđe u automobil, ili će mu pucati u noge - rekao je 17-godišnji Đanluka Pretijani, napadač tima.

Fudbaler koji je preživeo torturu bio je Leonardo Hara, bivši defanzivac Boke juniors. Trener Veleza Sebastijan Mendez obavestio je upravu da ekipa neće nastaviti sa treninzima, dok im bezbednost ne bude garantovana, ali podnošenja krivične prijave nije bilo. Klub je "oštro osudio" zastrašivanje fudbalera.

Jedina dobra stvar za Velez je ta, što je gostovanje Urakanu zapravo bilo u okviru poslednjeg kola argentinskog šampionata. Velez je takmičenje završio na 25. mestu tabele (od 28 timova) sa svega 27 bodova, iz isto toliko kola.

Bio je to poslednji meč u velikoj karijeri Dijega Godina, 37-godišnjeg Urugvajca, koji je član ovog argentinskog kluba postao 2022. godine. Prethodno je nosio dresove Sera, Nasionala, Viljareala, Atletiko Madrida, Intera, Kaljarija i Atletiko Mineira. Za reprezentaciju Urugvaja odigrao je 161 utakmicu i postigao 8 golova. Na svom vrhuncu smatrao se jednim od najboljih štopera sveta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati