Fudbal

Direktno.rs

22. 07. 2023. 15:17 2

"Ko je i zašto ubio Borac?"

"Aktuelna dešavanja u Fudbalskom klubu Borac iz Lazarevca su izazvala dosta nemira, sumnji i gneva u našem gradu", navodi se u saopštenju lazarevačkog odbora Demokratske stranke, koje prenosimo u celosti.

"Ko, kada, zašto i po čijem nalogu ili čijom dozvolom je sebi dao za pravo da se jedan od simbola Lazarevca, FK Borac, uslovno rečeno "proda preko noći", tačnije dozvoli promenu imena kluba u FK Šušnjar 1977 i na taj način jednim zahtevom za promenu podataka pred Agencijom za privredne registre istoriju dugu 60 godina poništi i baci u smeće?

DS Lazarevac pita odakle "hrabrost" Dejanu Bulatoviću, perjanici vladajuće Srpske napredne stranke, sada već bivšem zakonskom zastupniku FK Borac, da uništi istoriju fudbalskog simbola Lazarevca? Takođe, koja je uloga stvarnog prvog čoveka FK Borac, čuvenog Grčićevog potrčka i šaptača Ivana Marinkovića? Od koga je dobijena saglasnost i dozvola za ovakav čin? Od skupštine i legendi, simpatizera i zaljubljenika kluba? Ne!

Sigurni smo da je ovaj sraman čin urađen protivpravno i bez saglasnosti Skupštine kluba, a sumnjamo i da je stvarni motiv zapravo sticanje nezakonite materijalne koristi pojedinaca.

FK Borac je osnovan 1966. godine, a generacije i generacije Lazarevčana, ali i onih koje su došli u ovaj grad, utkali su sebe u osnivanje, funkcionisanje i život ovog kluba. Interes kluba je svima uvek bio ispred ličnog interesa kako bi klub i u najtežim vremenima i uslovima uspeo opstati. Termin nedeljom u 10 na čuvenom "Komunaleu", "Borčeve večeri", ljubav i odanost svih koji su igrali i navijali za Borac je decenijama predstavljao zaštitni znak ovog kluba.

DS Lazarevac, na žalost, podseća da smo u poslednjih 11 godina svedoci propasti "sportskih simbola" Lazarevca koji su bili na udaru naprednjačkih hordi. Tako je Futsal klub Kolubara ugašen, nekada čuvena ženska odbojka marginalizovana, rukomet koji je gradu doneo titulu državnog prvaka gotovo nepostojeći, dok je vrhunac i sramota epskih razmera postignuta kažnjavanjem FK Kolubara od strane FSS i UEFA zbog nameštanje utakmica u Superligi Srbije!

Lazarevčani s pravom pitaju, postoji li i jedan segment života koji štetočine iz vladajuće Srpske napredne stranke nisu uspele da unište do temelja i da li sama pripadnost ovom političko-kriminalnom klanu pojedincima daje imunitet za delovanja protivno javnom interesu?

Kako smo svedoci decenijskog propadanja i toga da ovaj grad nikada nije bio na nižim granama, logično je da ni sport u Lazarevcu ne može biti imun na naprednjačko neznanje, bahatost, otimanje i kriminal. Mešetarenje sa Borcem je samo logičan nastavak niza.

Odgovaraćete!", zaključuje se u saopštenju OO Demokratske stranke Lazarevac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati