Fudbal

[ Izvor: Mozzartsport ]

04. 06. 2023. 13:04 0

Benzema otišao iz Reala! Potpisao za državu

Karim Benzema (35) stavio je tačku 14-godišnji boravak u Madridu! U prvi mah, kada je Kraljevski klub saopštio da francuski napadač napušta Santijago Bernabeu, nije bilo najjasnije u kom klubu poslednji osvajač Zlatne lopte nastavlje karijeru, međutim španski mediji otklonili su dilemu.

Radi se o jedinstvenom slučaju kakav se nije dogodio u istoriji fudbala: Benzema je potpisao dvogodišnji ugovor sa Saudijskom Arabijom?! Dakle, ne sa određenim klubom iz te zemlje, već sa državom, odnosno sa Ministarstvom sporta Saudijske Arabije!

Na društvenim mrežama pojavila se informacija da će kapiten Real Madrida obući dres Al Itihada - i to je verovatno tačno - ali radi se o tome da će vlasništvo nad ugovorom imati Ministarstvo. Saudijci su se na taj način zaštitili, jer Francuza žele da pošalju u tim koji će sigurno igrati Ligu šampiona Azije.

Ove godine Al Itihad je kao šampion osigurao mesto u LŠ, i zato je vrlo izvesno da će Benzema tamo i završiti, ali ukoliko bi se dogodilo da taj klub iduće godine ne obezbedi elitu, država će moći da ga prebaci u neki drugi?!

Kada je u pitanju plata ona će kako se i najavljivalo biti astronomska. Maltene svi mediji odreda tvrde da je Benzema ugovorio 100.000.000 evra neto po sezoni. Pritom, tu je i opcija za treću godinu.

Ideja Saudijaca jeste da u tri tamošnja najpopularnija kluba imaju tri velike svetske zvezde. Kristijano Ronaldo je u Al Nasru, Benzema će biti Al Itihadu, dok bi Lionel Mesi trebalo da stigne u Al Hilal.

U Rijadu smatraju da će sa trilingom takvih asova kao promotirama imati veće šanse da dobiju domaćinstvo Mundijala 2030. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati