Fudbal

Direktno.rs

02. 06. 2023. 09:20 2

Nerealne cifre koje su uzeli Ronaldo, Mesi i Mbape

Kristijano Ronaldo je početkom ove godine potpisao najveći ugovor u istoriji fudbala. Saudijski Al Nasr mu na godišnjem nivou plaća 200 miliona eura i ovaj iznos će Portugalca ostaviti u vrhu liste po zaradama i u narednoj godini. I u proteklih godinu dana u koju nije uključen ugovor s Al Nasrom, Kristijano je uzeo najviše novca od svih fudbalera. Njegov račun dodatno je napunjen i na njemu je još 136 miliona dolara.

Od ove cifre 46 miliona je CR uzeo od ugovora s Junajtedom, a 90 miliona dolara je zaradio van terena kroz razne reklamne kampanje koje je imao.

Iza Ronalda je po zaradi njegov najveći rival Lionel Mesi. U proteklih godinu dana Argentinac je uzeo šest miliona manje od Ronalda (130 miliona dolara), 65 miliona za ugovor i 65 van terena.

Dominaciju fudbalera zaokružuje još jedna velika zvezda. Na trećoj poziciji je Kilijan Mbape sa zaradom od 120 miliona dolara.Čak 100 miliona dolara Francuz je uzeo od ugovora s PSG-om i "samo" je 20 miliona zaradio od sponzora van terena.

Na Forbesovoj listi najplaćenijih sportista u vrhu su itekako poznata sportska imena među kojima su Lebron Džejms, Kanelo Alvarez (boks), golferi Dastin Džons i Fil Mikelson, Rodđer Federer, te košarkaši Stef Kari i Kevin Durent.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati