Fudbal

M. Z.

27. 05. 2023. 17:28 0

Dortmund POKLONIO Bajernu titulu!

Fudbaleri Bajerna na neverovatan način su uspeli da osvoje titulu, jer su u poslednjem kolu na prvom mestu prestigli Dortmund! Bavarci su do trofeja došli posle pobede nad Kelnom (2:1), dok je Dortmund remizirao sa Majncom (2:2).

Na taj način su Bajern i Dortmund takmičenje završili bodovno poravnati (po 71) bod, ali je tim iz Minhena na kraju bio šampion zbog bolje gol-razlike.

Imala je Borusija sve u svojim rukama, prednost od dva boda, pa je "samo" trebalo da pobedi Majnc. Ali, nije u tome uspela, gubila je u prvom poluvremenu sa 2:0 na svom terenu, na kraju je došla do boda, no nije to bilo dovoljno.

Bajern je taj kiks iskoristio, pa je trijumfom protiv Kelna odbranio titulu...

Sve je u Dortmundu bilo spremno za veliko slavlje, a završilo se sa suzama. Da neće ići kako treba videlo se od samog početka meča. U 15. minutu Hanče-Olsen je pogodio za 0:1, glavom posle kornera, baš ispred "žutog zida". Bio je to šok za sve na stadionu.

Ponadali su se navijači domaćih samo tri minuta kasnije da se vraćaju u meč, Gereiro je oboren u šesnaestercu, a sudija je posle gledanja VAR-a pokazao na belu tačku. Ipak, udarac Sebastijana Alea zaustavio je golman Majnca.

Potpuni muk usledio je samo pet minuta kasnije, Onisivo je postigao pogodak za ogromnih 0:2.

Dugo je trebalo Borusiji da dođe sebi. Mogao je Majnc u dva navrata da je dotuče, usledili su jalovi napadi domaće ekipe na početku drugog poluvremena, a onda je ipak došao gol nade. Igrao se 69. minut, kada je Gereiro smanjio na 1:2.

Usledili su uraganski napadi, Zile je u 96. minutu izjednačio na 2:2, ali bilo je prekasno za preokret.

Dok se u Dortmundu odvijala drama, Bajern je u Kelnu poveo već u osmom minutu, kada je Koman iskostio asistenciju Sanea za 0:1. Potom su Bavarci rešili da osluškuju šta se događa na stadionu velikog rivala, ponovo se nisu proslavili igrom, branili su se i kažnjeni su 81. minutu, kada je Ljubičić iz penala izjednačio na 1:1.

Krenuo je potom Bajern svim silama u napad, a titulu je doneo Džamal Musijala, efektnim pogotkom u 89. minutu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati