Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

26. 05. 2023. 20:45 1

Pešić na izlaznim vratima Zvezde

Sve je izvesniji odlazak iskusnog napadača Crvene zvezde Aleksandra Pešića, a nova destinacija najverovatnije će biti Mađarska.

Pešić je sa dva gola doneo preokret Crvenoj zvezdi u finalu Kupa Srbije protiv Čukaričkog, ispostavilo se vredan pobede i treće uzastopne duple krune.

Ipak, napadaču crveno-belih, kako sada stvari stoje, bliži se kraj drugog mandata u Ljutice Bogdana. Napadač iz Niša, koji je pre pet dana proslavio 31. rođendan, odavno je na meti mađarskog prvaka Ferencvaroša, i to nije ništa novo.

Iako sa Crvenom zvezdom centarfor koji je inostranu karijeru gradio na Kipru, u Moldaviji, Francuskoj, Italiji, Saudijskoj Arabiji, Južnoj Koreji, Izraelu i Turskoj, ima ugovor do jula 2025. godine, rastanak se primakao.

I pored odlične igre i dva gola protiv "brđana", Pešić je u finišu meča dobio zvižduke, uglavnom sa zapadne tribine prilično loše popunjenog stadiona "Rajko Mitić".

Razlog, činjenica da je prilikom vođstva svog tima zadržavao vreme u finišu meča, ali još više klinč u koji je ušao sa delom navijača, kojima je imao "šta da kaže" posle izjednačujućeg gola.

Tada je i skinuo dres, a pokušavao je da ga smiri prekaljeni internacionalac Aleksandar Dragović, kojeg je Pešić u jednom trenutku čak i odgurnuo.

Ponuda Ferencvaroša je i dalje na stolu, mađarski tim spreman je i da plati adekvatno obeštećenje Crvenoj zvezdi, ali ne i da obezbedi veća ili makar jednaka godišnja primanja Pešiću.

Ipak, napadač osvajača duple krune u Srbiji, posle svih dešavanja voljan je da se preseli u Budimpeštu. Fradi je obezbedio titulu prvaka Mađarske, samim tim i nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona, za razliku od Crvene zvezde, koja je sigurni učesnik grupne faze.

Crveno-beli su već doveli jedno pojačanje na mestu napadača, još ranije dogovoren je dolazak Petra Olajinke iz praške Slavije, dok je u opticaju još nekoliko imena.

Što se tiče statusa Pešića, mnogo će zavisiti i od mišljenja novog trenera Baraka Bahara, koji svakako dobro poznaje kvalitete nekadašnjeg napadača Makabi Tel Aviva.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati