Fudbal

Direktno.rs

24. 05. 2023. 22:51 0

Podrška Vinisijusu i pobeda Reala u 89. minutu

Fudbaleri madridskog Reala su u 36. kolu La Lige savladali Rajo Valjekano sa 2:1. Golove na stadionu "Santijago Bernabeu" postigli su Karim Benzema i Rodrigo za madridski tim, odnosno Raul de Tomas za goste.

Pre meča, igrači oba tima izneli su transparent na kome je pisalo "Rasisti, klonite se fudbala". Naravno, povod je poslednji slučaj Brazilca Vinisijusa Žuniora, koji je protiv Valensije rasistički vređan, a ovu utakmicu pratio je iz svečane lože u društvu predsednika kluba Florentina Pereza. Svi igrači Reala imali su dresove sa brojem 20 na leđima i porukom "Svi smo mi Vini" u znak podrške mladom Brazilcu.

Sama utakmica nije donela mnogo uzbuđenja iako je viđeno tri gola. Bio je to meč samo za prestiž, bez velikog pritiska. Real je izgubio trku za titulu, ali je obezbedio plasman u Ligu šampiona naredne sezone, dok je Rajo Valjekano u zlatnoj sredini.

Prvi gol viđen je u 31. minutu nakon što su igrači Reala brzo izveli prekid. Valverde je proigrao Benzemu, Francuz je obišao makedonskog golmana Dimitrievskog i zatresao mrežu. Gosti su protestovali kod sudije Hesusa Hila, ali je arbitar pokazao na centar.

Rajo je izjednačio u 84. minutu golom raspoloženog Raula de Tomasa, a sva tri boda Realu doneo je Brazilac Rodrigo u 89. minutu.

Real je ovom pobedom pretekao Atletiko na drugom mestu, ali ima utakmicu više. Rajo je na 11. mestu na tabeli.

U istom terminu odigrane su još dve utakmice. Viljareal je kao domaćin savladao Kadiz sa 2:0, dok su Elče i Sevilja igrali nerešeno 1:1. Gosti iz Andaluzije, na čijem je golu stajao Marko Dmitrović, imali su od 18. minuta igrača manje jer je crveni karton dobio Senegalac Pape Gueje. Drugi srpski internacionalac u timu Sevilje, Nemanja Gudelj, u igru je ušao u 55. minutu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati