Fudbal

Direktno.rs

24. 05. 2023. 18:53 0

"Orlići" u četvrtfinalu EP!

Kadetska reprezentacija Srbije (U17) plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Mađarskoj, pošto je takmičenje u grupi B okončala kao druga iza Španije.

U poslednjem meču grupne faze, Srbija je odigrala nerešeno sa Španijom 1:1. Ali, kako je u drugom meču Grupe B Italija savladala Sloveniju sa 3:0, Srbija je prošla dalje kao druga u grupi. Za obe selekcije je takmičenje završeno, a dalje idu Srbija i Španija.

A počelo je tako što smo svi nakon prvog meča i poraza Srbije od Slovenije 4:2 pokušavali da izbegnemo reč "debakl". Zbili su, kako selektor Aleksandar Luković kaže, "momci, ne igrači" redove, šablonski rečeno - ispoštovali sve dogovore, naučili lekciju i osvojili četiri boda i to ih je odvelo dalje. A dalje će rival biti Poljska, u borbi za polufinale. Španija će, kao prva iz Grupe B ići na Irsku.

Nije bilo golova u prvom poluvremenu. U isto vreme, nije bilo golova ni na meču Slovenije i Italije, a Slovenija je od 19. minuta imala igrača manje nakon što je direktan crveni karton dobio Žan Trivunčević.

Španija je više imala loptu u nogama, ali to joj nije donelo prviše prilika. Najozbiljniju grešku Španija je imala nakon možda i jedine greške Srbije u odbrani, nakon jednog presečenog pasa, ali je Džodić bio spreman i sjajno je odbranio. Jednu dobru priliku imala je i Srbija i to u finišu prvog poluvremena preko Matije Popovića.

Ofanzivnije je Srbija ušla u drugi deo meča, ali nije odstupila ni od discipline ispred svog gola. I to je donelo rezultat. Ozbiljnije je i Italija zaigrala u svom meču i to joj je donelo prednost u 60. minutu. Kada je Manini zatresao mrežu, to su dobro čuli srpski igrači jer su navijači Srbije proslavili vođstvo Italijana.

Konkretnija igra, pa možda i mala rasterećenost zbog situacije u drugom meču u grupi, pogurala je Orliće. Igrao se 68. minut kada je Popović proigrao Andriju Maksimovića koji pogađa za velikih 1:0 za našu selekciju.

Nisu, ipak, Lukovićevi izabranici uspeli da do kraja sačuvaju mrežu. Veoma lep gol za izjednačenje je u 79. minutu postigao Lamine Jamal.

Uskoro je i Italija došla do drugog gola, a nakon novog pogotka Maninija, žurilo se Azurima da probaju da dođu do još jednog pogotka koji je, u slučaju za njih povoljnog razvoja situacije u duelu Srbije i Španije (bila im je potrebna pobeda Španije) mogao i njih da povede dalje. Ali, to se nije dogodilo iako su došli do trećeg gola – Manini je bio asistent, De Pijeri strelac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati