Fudbal

Direktno.rs

24. 05. 2023. 15:52 0

Alba se oprostio od Barselone (VIDEO)

Proslavljeni španski fudbaler Đordi Alba neće od sledeće sezone više biti član Barselone, od koje se emotivno oprostio u video snimku objavljenom na društvenim mrežama.

Alba je podelio snimak sa najvažnijim detaljima u dresu Barselone, kako u periodu kada je bio u "La Masiji", tako i kasnije kada se vratio na velika vrata leta 2012. godine.

Ako pogledamo šta je sve Alba učinio za klub, sa 99 asistencija i 18 osvojenih trofeja, jasno je da je u pitanju legenda kluba.

Ipak, to nije sve, jer je Alba oprostio Barsi ogroman deo novca od plate za sezonu 2023/24 koja je trebalo da mu bude poslednja u klubu. Iskusni levi bek je na taj način pomogao Barsi da normalno funkcioniše u letnjem prelaznom roku, posebno što bi njegova najveća plata do sada bila upravo u narednoj sezoni.

Pouzdani katalonski izvori pišu da odlasci Đordija Albe i Serhija Busketsa nisu povezani sa Mesijem i njegovim povratkom. Ali isto tako ističu da su plate kapitena znatno olakšale poslovanje kluba za narednu sezonu.

U prevodu, oslobađanjem ogromnih plata Busketsa i Albe, stvorili su se uslovi za Mesijev povratak, ali ne svi, jer Katalonci moraju i da prodaju neke igrače.

I dalje je prvi u redu Ansu Fati, a sve više se pominje i Žil Kunde koji se ne slaže sa delom uprave zbog toga što igra na poziciji desnog beka. U slučaju odlaska samo jednog "teškaša", biće ispunjeni svi preduslovi za Mesijev povratak.

Mnogi veruju da, iako su prijatelji, sa profesionalne strane odlasci Albe i Busketsa nemaju veze sa Mesijevim povratkom. Preciznije, njihovi odlasci su na neki način bili neki od preduslova, da svojim platama pomognu da se vrati.

Da li je Mesi to ovako zamišljao?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati