Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

18. 05. 2023. 13:53 8

Nemanja Vidić: Vreme je za promene

Ako je realan, čovek treba uvek da krene od sebe. Nisam nikad tražio krivca u drugima. Ako imaš kvalitet, niko te ne može zaustaviti da to i pokažeš - rekao je Nemanja Vidić i pričao o Zvezdi, Mančester junajtedu, Fergusonu u podkastu "(Ne)uspjeh prvaka" čuvenog jugoslovenskog i hrvatskog fudbalera Marija Stanića.

- U svakom klubu u kojem sam bio, davao sam maksimum. Savezu (FSS) sam ponudio svoje ime, kontakte koje imam u svetu, tim koji sam okupio. Ja sam čist. Želeo sam da pomognem, nisam nimalo uvređen, ali se nadam da će doći vreme i za neku novu energiju i promene. Kada pričamo o fudbalu, svi mi imamo društvenu odgovornost prema deci, mladima, da ih odgojimo i naučimo pravim vrednostima - poručio je Vidić, a preneo hrvatski portal "24 sata".

O Zvezdi je rekao da je oduvek znao da će obući crveno-beli dres.- Cela porodica i komšiluk navijaju za Crvenu zvezdu. Sećam se utakmica protiv dresdenskog Dinama, Bajerna, Barija... Te sam utakmice pogledao možda i više od sto puta! U jednom sam trenutku imao mogućnost da odem u Partizan na probu, ali nisam hteo. Želeo sam samo u Zvezdu. I ako ne mogu u Zvezdu, rekao sam da neću u Partizan. San mi je bio da dam gol Partizanu pa da odem na tribinu s navijačima i ne vratim se na teren. Ali, nisam to ostvario. Istina, dao sam gol Partizanu, ali na njegovom stadionu i trčao sam prema našim navijačima na drugu stranu te sam se umorio dok sam došao natrag do našeg golmana - istakao je Vidić.

Bivši defanzivac naglasio je da Zvezda u njegovo vreme nije uopšte stajala dobro finansijski.- Izbacili su nas i iz stana jer Zvezda nije plaćala stanarinu. Sa Parmom sam potpisao predugovor, ali onda je klub proglasio bankrot. Pa je Inter došao s predugovorom s istim uslovima, dolazio je i Marselj, Mančester... Sve je išlo prema tome da završim u nekom velikom klubu, ali uvek bi propalo. Tako sam četiri godine igrao za Zvezdu - zaključio je Vidić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati