Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

16. 05. 2023. 19:27 0

Treneru nasilniku iz Kaluđerice preti doživotna kazna

Treneru nasilniku iz Kaluđerice preti doživotno izbacivanje iz fudbala. Konačnu odluku doneće disciplinski organi Fudbalskog saveza Beograda, na sednici u sredu veče. Napad Aleksandra Milanova na mladog sudiju Petra Pantelića iz Grocke, tokom meča mlađih pionira Milano starsa i Budućnosti iz Dobanovaca, izazvao je posebno interesovanje javnosti.

U ponedeljak, oko podneva, pojavio se i zgražavajući snimak, na kojem se vidi juriš trenera ekipe iz Kaluđerice na arbitra. Skandalozan događaj, još ranije, izazvao je veliko interesovanje šireg auditorijuma. Uporedo sa gnusnim činom, još jednim na temu neviđene eskalacije nasilja na domaćim terenima, artikulisana je i ideja o štrajku upozorenja sudija. I to po hitnom postupku...Utakmica je prekinuta u 70. minutu, zbog napada učitelja dečaka iz Milano starsa, Aleksandra Milanova, na sudiju Petra Pantelića. Arbitar iz Grocke objasnio je u izjavi Sport klubu trenutak fizičkog kontakta sa trenerom iz Kaluđerice.

- Zbog učestalih prigovora i psovanja iz igre sam isključio golmana Milano starsa. Prvo sam pokazao žuti, zatim i crveni karton. Na teren je potom ušao Aca Milanov, trener istog tima. Uneo mi se u lice i obratio rečima: "Zašto crveni?", nakon čega sam dobio udarce u glavu i nos. Odmah sam prekinuo utakmicu i sačekao da se policija pojavi i napravi zapisnik - istakao je Pantelić.

Na fotografijama, dostavljenim od mladog sudije, jasno su uočljivi tragovi nasilja. Arbitar iz Grocke, za uspomenu iz Kaluđerice, poneo je podlive na licu, leđima i tragove krvi. Opet, ma kakva sankcija bila – udaranje mladog sudije pred decom, rođenom 2009. godine, najteža je uvreda najpopularnijeg sporta i trenerske profesije.

Uz nedvosmisleno pitanje – ko to uči decu fudbalu?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati