Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

16. 05. 2023. 06:00 0

Vlast bi da sruši najstariji stadion, navijači ne daju!

Mnogi stadion širom Evrope rade rekonstrukcije, neki su srušeni pa je na njhovom mestu napravljen novi moderan stadion, ali ima i onih koji žele da čuvaju prvobitni oblik. Arena Garibaldi je najstariji fudbalski stadion kojeg koristi jedan profesionalan klub.

Reč je o stadionu u Pizi, na kojem igra član Serie B, ekipa Pize, a stadion je sagrađen 1919. godine. Interesantno do samog otvaranja pre 104, stadion nije doživio nijednu rekonstrukciju.

Naravno s vremena na vreme stolice su se samo menjale, ali izgled stadiona je i dan danas isti sa betonskom konsrrukcijom i starim gvozdenim kapijama na ulazu. Pojavila se i maketa novog stadiona Garibaldi. Tačnije na mestu sadašnjeg stadiona bio bi izgrađen novi stadion kapaciteta oko 20.000 sedećih mesta sa svim pratećim sadržajem, međutim navijači Pize to ne žele.

Pravljenje novog i tačnije rekosntrukcija trenutnog stadiona ubili bi istoriju kluba i grada smatraju navijači. Upravo se iza tribine sa najvatrenijim navijačima pruža i pogled na krivi toranj u Pizi po kojem je grad poznat u svetu.Vlasti u gradu žele novi kompleks, a u budućnosti vide svoj klub možda i u Seriji A. Ako dođe taj dan, sigurno neće dobiti licencu za Seriju A ako uzmemo u obzir trenutni izgled stadiona.

Ipak, navijači imaju svoju reč i ne daju istoriju kluba osnovanog 1909. godine. Interesantno klub je osnovan kao "Pisa S.C.", da bi 1994. godina nakon ekonomskih problema premienovao ime u "Pisa Calcio".

Pre poslednjeg kola Serie B u ovoj sezoni, Piza ima šansu da se plasira u plej-of za Seriju A i ako su u poslednjih pet mečeva osvojili samo jedan bod.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati