Fudbal

[ Izvor: Sportklub ]

14. 05. 2023. 10:16 3

Nasilju nema kraja: Trener PIONIRA udario sudiju

Tradicija nema kraja – i tokom odlazećeg vikenda nastavljena je spirala nasilja na fudbalskim terenima u Beogradu. U subotu pre podne prekinut je meč mlađih pionira, između Milano stasa i Budućnosti iz Dobanovaca, zbog napada trenera na mladog sudiju. Tek da se neslavno proleće zaokruži u punom sjaju…

Učitelj dečaka rođenih 2009. godine, Aca Milanov iz Milano starsa, fizički je nasrnuo na arbitra Petra Pantelića.

I to u poslednjem minutu, očekujući kraj utakmice u Kaluđerici, koja bi trebalo da bude praznik za decu. Da je sve ličilo na još jednu fudbalsku bruku, sa elementima ogoljenog nasilja, potvrđuju reči mladog sudije iz Grocke.

- Zbog učestalih prigovora i psovanja iz igre sam isključio golmana Milano starsa. Prvo sam pokazao žuti, zatim i crveni karton. Na teren je potom ušao Aca Milanov, trener istog tima. Uneo mi se u lice i obratio rečima: „Zašto crveni?“, nakon čega sam dobio udarce u glavu i nos. Odmah sam prekinuo utakmicu i sačekao da se policija pojavi i napravi zapisnik - preneo nam je sudija Petar Pantelić.

Utakmica Milano stasa i Budućnosti iz Dobanovca počeo je u 9,30 časova. Zvanično je prekinuta u poslednjem, 70. minutu, i na sajtu Fudbalskog saveza Beograda nema još izveštaja sa iste. Reč je o meču G grupe Lige mlađih pionira, čiju osnovu čine dečaci rođeni 2009. godine.

Praktično, deca pred čijim očima se tek razvija svet fudbalskih takmičenja i trebalo bi viteškog nadmetanja. Iz lige nema ispadanja, niti ulaska u viši rang, ali se vodi tabela i rezultati objavljuju na zvaničnoj internet stranici.

Javna je tajna da poslednjih godina, s prvim dečijim susetima, Ada Ciganlija, gde se organizuje najveći broj utakmica, podseća na arenu uvreda, dobacivanja i potencijalnih sukoba. Čuju se dovikivanja sa svih strana, razulareni roditelji sipaju svakojake krike, inicidenti permanentno vise u vazduhu. Policija često ima posla, tokom aprila zabeleženo je više fizičkih obračuna.

Nošeni nesportskim ponašanjem roditelja na ograđenom prostoru oko terena, u kovitlac sukoba upadaju i treneri, neretko i deca. Zato je i izveštaj od 13. maja posebno poražavajući – umesto da bude primer i idol fudbalskim učenicima, što praktično i jeste, trener Milano starsa "ubio" je fudbal.

Bilo kakve sankcije displinskih organa FS Beograda ostaće u senci velikog skandala – prekinuta utakmica dečaka sedmog razreda još jedan je dokaz dubioze srpskog društva.

Porazno, nema šta…

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati