Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

03. 04. 2023. 17:46 0

Ko je bio preminuli Mario Božić?

Tragične vesti stigle su ovog ponedeljka. Kako je potvrđeno od strane njegove porodice, nekadašnje nesuđeno pojačanje Crvene zvezde, Mario Božić (39) preminuo je posle duge i teške bolesti.

Reč je o reprezentativcu Bosne i Hercegovine, koji je za ovaj nacionalni tim upisao dva nastupa. Bio je na pragu prelaska u crveno-beli tim tokom 2014. godine dok je nastupao za Slovan iz Bratislave, kada je bio velika želja Roberta Prosinečkog zajedno sa čuvenim Kornelom Salatom. Igrao je protiv Crvene zvezde baš u dresu slovačkog kluba u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pa otuda pomenuto interesovanje.

Rođen je 25. maja 1983. godine u Tuzli i igrao je na poziciji veznog igrača. Već u mladosti se odlučio da pređe u Srbiju, gde je i započeo svoju profesionalnu karijeru. Profesionalnu karijeru započeo je u Loznici, odakle se potom redom selio u Radnički Stobeks, bivši Beograd, Videoton, Ujpešt, Slovan iz Bratislave, Ašdod, Borac iz Čačka, Šangaj Šenhuu, Simruk, Panahaiki, Voždovac, a potom se ponovo vratio u Borac i Loznicu gde je završio svoj put 2016. godine.
Interesantno je da je u dresu Šangaja Šenhue igrao zajedno sa Nikolasom Anelkom. Na veliku žalost, u međuvremenu je počeo da vodi drugu borbu, onu za život, pošto mu je ustanovljen rak na mozgu zbog kojeg je prošao kroz dve teške operacije. Nažalost, bolest je bila isuviše agresivna, pa Mario nije uspeo da pobedi i danas je saopšteno da je preminuo.

Iza sebe je ostavio čak troje dece. Datum i vreme sahrane biće naknadno saopšteni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Pazi, bandera!

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati