Fudbal

Direktno.rs

31. 03. 2023. 19:32 23

Vučelić: Hvala Aleksandru Vučiću

Održana je sednica Skupštine Fudbalskog kluba Partizan, na kojoj se ništa nije promenilo. Predsednik Milorad Vučelić je kao podneo ostavku, članovi Skupštine mu kao nisu dozvolili, pa je u Humskoj ostao "status kvo". Prvi čovek crno-belih je, pored reči o ostavci, izneo ekspoze, i tom prilikom se u više navrata zahvalio predsedniku države Aleksandru Vučiću.

Naime, prilikom iznošenja ekspozea, Vučelić je napao i navijače Partizana, između ostalog im spočitavajući i to što skandiraju Vučiću.

- Od prvog dana rada uprave, imali smo svesrdnu pomoć države na čelu sa Aleksandrom Vučićem. To je uslovilo povicima sa tribina organizovanih navijačkih grupa koji su vređali predsednika zemlje, podignut je kredit od banke od milion evra, koji je prethodnih godina polovično isplaćen. Obavljen je transfer jednog igrača i deblokirali smo se, počele su isplate ličnih dohodaka. Kroz ove godine polako stizanje da su plate zaposlenima redovne i plate igračima redovne, a da je sve ovo što je bilo iza nas sustignuto u hodu - rekao je Vučelić na samom početku obraćanja, pa je dodao:

- Od tih prvih sredstava koje smo dobili, FK je izdvojio 200.000 evra za pomoć Košarkaškom klubu Partizan, na prvoj utakmici prvenstva Srbije 23. februara 2015. godine, dočekala nas je "Uprava, napolje". Te sezone smo uzeli titule, uz manje-više stalno prisustvo "Uprava, napolje". Ono je izostalo u završne dve utakmice. Igrali smo finale Kupa i izgubili, orilo se "Uprava, napolje".

- U sezoni 2016/2017 osvajamo šampionat i duplu krunu, sve do poslednjih utakmica odjekuje "Uprava, napolje", u svim tim godinama, mi samo govoreći istinu bez ikakvih želje da se ulagujemo, da lažemo, da se dodvoravamo, mi govorimo da imamo preko svih licenciranja i da sve vreme preko Telekoma i drugih sponzora koje smo imali, Dunav osiguranja, mi govorimo i naglašavamo da nam država pomaže i da nam pomaže Aleksandar Vučić. U Nišu kada uzimamo titulu, ori se povik protiv predsednika kome "ne daju titulu", tada je izostalo "Uprava, napolje".

Naveo je Vučelić tokom obraćanja i kada su sve navijači skandirali "Uprava, napolje", ali nije propustio da se još jednom zahvali Vučiću, ovoga puta zbog sponzorstva sa Ziđinom.

- Mi smo takođe ove godine obezbedili dve velike, dva velika sponzora, Ziđin sa persepktivom da bude četvorogodišnji ugovor i dobili smo novog sponzora i pored svega toga, jasno na osnovu stava Aleksandra Vučića da su "ovako ili onako" države pare, kao što su pare od Gazproma države, na ovaj ili onaj način su državne pare. Opet navijači vređaju predsednika.

I na kraju, Milorad Vučelić se još jednom zahvalio Vučiću i državnom vrhu. Razlog je trka sa vremenom oko UEFA licence, koju je klub iz Humske dobio, pa će, ako to ostvari kroz Superligu, sledeće sezone igrati u Evropi.

- Za sam kraj, hoću da vam kažem, da vas obradujem da su danas uslovi za licencu igranje Partizana u Evropi ispunjeni, ja hoću ponovo, da od sveg srca, iskreno za to zahvalim Aleksandru Vučiću i državi Srbiji koja je u tome pomogla. Mogu nakon toga da viču i jedno i drugo, da ne ponavljam, ja znam da će i pored toga biti "Uprava, napolje".

Posle toga je Vučelić tražio od članova Skupštine kluba da ga razreše dužnosti, što su oni odbili, pa će aktuelni predsednik i u narednom periodu ostati na čelu crno-belih.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 23

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati