Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

31. 03. 2023. 18:01 12

Vučelić napao navijače Partizana! (VIDEO)

Predsednik Partizana, Milorad Vučelić i čitav klub, održavaju vanrednu skupštinu, gde sumiraju rezultate i čitavu situaciju još od 2014. godine, kada je on stigao na čelo kluba. Vučelić je tom prilikom i napao navijače Partizana, koji duže vreme teraju kompletnu upravu iz kluba.

Podsetimo, Skupština, koja je najpre bila zakazana za 15 sati, ali je pomerena na 17, šturo je najavljena pre mesec dana nakon rezultatske krize crno-belih, iako zvaničnih obaveštenja nije bilo. Planirano je da delegati raspravljaju o odgovornosti za posrtanje u aktuelnoj sezoni.

- Dame i gospodo, decembra 2014. godine, postao sam član nove uprave FK Partizan i u njoj se na različitim funkcijama nalazim do današnjeg dan uključujući i rad u upravi JSD Partizan. Zatekli smo blokiran račun kluba za blizu 800.000 evra, dugovala se četiri plate zaposlenima, šest plata igračima, imali smo u znak protest i pokušaj samoubistva zaposlenih. Od dve revizorske kuće, ustanovljen je dug od tačno 15 miliona evra - počeo je izgalanje Vučelić, pa nastavio:

- Naknadno, postalo je jasno da je to u stvari bio dug od 23 miliona evra, mnogi dokumenti nisu bili dostupni, ispomagali smo se tužilaštvom koje je češće češljalo papire Partizana. Poreski dug državi je iznosio 5.000.000 evra, on je noseći i multiplikovan kamatama najveći delom ugrađen u onih 12 miliona poreskog duga, plus, novog poreskog duga koji iznosi oko dva miliona evra.

A onda je Vučelić govorio i o "pomoći države i Aleksandra Vučića".

- Posle četiri godine pauze, Partizan je dobio generalnog sponzora i to je bio Telekom. Od prvog dana rada uprave, imali smo svesrdnu pomoć države na čelu sa Aleksandrom Vučićem. To je uslovilo povicima sa tribina organizovanih navijačkih grupa koji su vređali predsednika zemlje, podignut je kredit od banke od milion evra, koji je prethodnih godina polovično isplaćen. Obavljen je transfer jednog igrača i deblokirali smo se, počele su isplate ličnih dohodaka. Kroz ove godine polako stizanje da su plate zaposlenima redovne i plate igračima redovne, a da je sve ovo što je bilo iza nas sustignuto u hodu - rekao je Vučelić i nastavio:

- Od tih prvih sredstava koje smo dobili, FK je izdvojio 200.000 evra za pomoć Košarkaškom klubu Partizan, na prvoj utakmici prvenstva Srbije 23. februara 2015. godine, dočekalo nas je "Uprava napolje". Te sezone smo uzeli titule, uz manje-više stalno prisustvo "Uprava napolje". Ono je izostalo u završne dve utakmice. Igrali smo finale Kupa i izgubili, orilo se "Uprava napolje".

- Sezona 2015/2016 - igrali smo Ligu Evrope, u grupi sa AZ-om, Augzburgom i Bilbaom, proleće smo ispustili na kraju i decembra 2015. dobrim delom naoružanih što službeno što privatno, neki od vođa navijača i oficijalnih službenika upadaju u prostorije FK Partizan u Humskoj i fizički se sprovodi "Uprava napolje" slogan. Zatim slede dalji protesti koji se pretvaraju u fizičko nasilje, te tako se bacaju na lože s upravom jaja i poneka kamenica, a poznati fizički napad na Miloša Vazuru u aprilu 2019. godine. Svi se ti povici rimuju sa najvećim - rekao je predsednik Partizana.

- Iduće sezone, 2016/17, osvajamo šampionat i duplu krunu, sve do poslednjih utakmica odjekuje "Uprava, napolje". U svim tim godinama, mi samo govoreći istinu bez ikakvih želje da se ulagujemo, da lažemo, da se dodvoravamo, mi govorimo da imamo preko svih licenciranja i da sve vreme preko Telekoma i drugih sponzora koje smo imali, Dunav osiguranja, mi govorimo i naglašavamo da nam država pomaže i da nam pomaže Aleksandar Vučić. U Nišu kada uzimamo titulu, ori se povik protiv predsednika kome "ne daju titulu", tada je izostalo "Uprava, napolje".

- Da ne govorim koliko je partizanovaca i oko Partizana pričalo po medijima, po službenim hodnicima da te povike organizujemo mi iz uprave, pa i ja sam, a posebno Miloš Vazura ili neki članovi uprave od kojih su neki profesori Univerziteta. Izgubili smo od Zaglebja u kvalifikacijama za Evropu uz "Uprava, napolje" i tako redom, osvajamo Kup Srbije 2016, 2017, 2018 i 2019, a sve uz "Uprava, napolje".

- Sve uz situaciju da je naš prethodni generalni sekretar od legendi Partizana, Žarko Zečević Zeka, osvojio četiri titule zaredom uz povike "Uprava, napolje", i sve one uvrede koje su usledile na njegovo ime. Na taj način je održana neka vrsta kontinuiteta napada na uprave Partizana i normalno je da to bude kad se napravi neki poraz, kad se napravi grozan rezultat, ali nije normalno onda kada se osvaja trofej i nikad nije normalno da se uz psovke pominju porodica, deca, što se dešavalo tada Zečeviću, a nakon toga Vazuri i da ne pominjem sebe sa osmrtnicama, koje sam preživeo.

Nije se tu Milorad Vučelić zaustavio:

- 2016. i 2017. imamo grupu Dinamo Kijev, Skenderbeg i Jang bojs, osvajamo drugo mesto, imamo proleće u Evropi prvo posle 2004/2005. Gubimo od Viktorije Plzen i to jedan poseban kuriozitet, tu su protiv Partizana navijale odvojeno tri grupe navijača. Tri grupe navijača stvarajući kakofoniju. 2019. igramo sa Mančester junajtedom, a zahvaćena nesrećom na kraju, ori se "Uprava, napolje". Kad se ori "Uprava, napolje", kada Partizan izgubi 4:0 od GAT-a, to je zasluženo. Kada Partizan izgubi od Radnika, to je zasluženo. Ali je kredibilno samo onda ako se uz te neuspehe ne viče i na uspesimo "Uprava napolje" - naveo je predsednik Partizana i dodao:

- 2021/2022 Liga konferencija, Flora, Gent, Anortozis, drugo mesto, proleće u Evropi, "tučemo" Spartu Prag i sve do Fejenorda kad ispadamo, ori se "Uprava, napolje". 2022/2023, u grupi sa Kelnom, Nicom i Slovackom, dva puta "tučemo" Slovacko, ispred Nice smo, zauzimamo drugo mesto, sa Slovackom smo mogli da prođemo bolje, ori se "Uprava, napolje". I rimuje se sa nizom natpisa i najvećim delom medija, najvećem delu tabloida "Loznika-odziv", nijedne kritike nema.

- Pred poslednju utakmicu posle prezimljavanja u Evropi, igramo sa Šerifom u Moldaviji, pobeđujemo 1:0, pred revanš utakmicu, imamo demonstracije navijača koji skreću pažnju i viču "Uprava, napolje" i posle vođstva od 1:0, na domaćem terenu, opet se orilo "Uprava, napolje". Ja samo hoću da ukažem na kredibilitet ovog navijanja, jer ako vi isto navijate na trijumfima i u porazima, onda tu nije nešto u redu i nije verodostojno. Ako nije verodostojno, nije nešto što može biti relevantan faktor.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati