Fudbal

Direktno.rs

31. 03. 2023. 09:56 19

Zvezda plaća kamatu 75 odsto godišnje? (FOTO)

U javnosti se pojavila informacija o pozajmici koju je FK Crvena zvezda pokušao da sakrije od očiju javnosti. Iznos pozajmice je čak 10 miliona evra, a rok za vraćanje 20. Jul 2023. godine. U ugovoru jasno piše da maksimalni iznos koji Zvezda može da plati kompaniji Union Coops, od koje su crveno-beli pozajmili novac, jeste 12,5 miliona evra! Kada bi toliko vratila to bi značilo da je FK Crvena zvezda za četiti meseca platio kamatu od 2,5 miliona evra, odnosno 25%. Na godišnjem nivou je to kamata od čak 75%, što je najmanje deset puta više od tržišne kamate.

Zvezdan Terzić se nije oglasio da objasni o čemu se radi i koliko će FK Crvena zvezda zaista platiti firmi Union Coop, koja se inače za pozajmicu pokrila apsolutno sigurnim prihodom - sredstvma koja će UEFA uplatiti Zvezdi za učešće u grupnoj fazi Lige šampiona sledeće sezone.

Vlasnik i direktor firme UNION COOPS, osnovane 12.03.2021. je Goran Borčak. Finansijski podaci za 2021. (izvor APR) pokazuju da firma nije imala nikakve poslovne prihode, a da je ostvarila u toj godini gubitak od 49.000 evra. Firma je imala ostala kratkoročna potraživanja od 2 miliona evra, kao i kratkoročne finansijske obaveze u istom iznosu. Union Coops je tokom 2021. imao samo jednog zaposlenog.

Goran Borčak je bio vlasnik, direktor, član nadzornog odbora u velikom broju firmi: Uljarica nova, Agromilenijum, SP Laboratorija, Fokus Bel, Veliki Braca Vlajkovac, Victoria starch, Victoria Logistics, Mlin Mlin...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati