Fudbal

Direktno.rs

28. 03. 2023. 23:05 0

PODVIG Škotska posle 39 godina srušila Španiju!

U derbiju Grupe A kvalifikacija za EURO 2024. Škotska je na "Hempden Parku" napravila podvig i savladala je Španiju sa 2:0.

Posle skoro četiri decenije Škotska je pobedila "crvenu furiju". Te 1984. pobeđena je Španija, takođe na tlu Škotske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a evo "furija" je sada ponovo poklekla u kvalifikacijama za kontinentalni šampionat.

Junak Škotske, baš kao i pre tri dana protiv Kipra, bio je vezista Mančester junajteda Skot Mektomini. Momak kome je rekordna sezona 2020/21. kada su golovi u pitanju (osam) postigao je samo u tri dana čak četiri gola. Po dva Kipru i sada Španiji.

Presudio je rivalu pogocima u sedmom i 51. minutu. Na taj način Škotska je startovala u kvalifikacijama na najbolji mogući način sa obe pobede i maksimalnih šest bodova. Što se tiče De La Fuentea, novog selektora Španije, jasno je da je tek na početku "revolucije" i ako je nekada dobro doživeti poraz u kvalifikacijama, to je svakako sam početak na terenu direktnog konkurenta.

Španija je i sada, kao i ranijih godina, imala znatno veći posed od protivnika (68:32 odsto) ali to ni ovog puta nije bilo dovoljno za pozitivan rezultat.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati