Fudbal

Direktno.rs

27. 03. 2023. 23:11 7

Piksi: Kamo sreće da je ovako bilo i u Kataru

Fudbaleri Srbije započeli su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo sa dve pobede. Posle Litvanije savladali su i Crnu Goru, a selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi naglasio je da je "znao da u Podgorici ne može da bude lako".

- Nisam iznenađen. Ja sam govorio da je Crna Gora jako kvalitetna ekipa. Jedna euforična igra Crne Gore, sa puno tempa, presinga. To govorim za prvi deo meča, gde nismo uspeli da izdominiramo. Nekoliko grešaka daje krila protivniku. Crna Gora je bila moćna i dominantna. Znali smo da moramo da budemo strpljivi. To je najvažnija stvar u fudbalu - rekao je Piksi.

Selektor Srbije je na poluvremenu u igru ubacio Živkovića i Vlahovića, što je, ispostavilo se kasnije, to bilo i presudno za konačan ishod.

- Nekih desetak minuta pre kraja poluvremena, imao sam u glavi da napravimo prve izmene, kako bismo preokrenuli u našu korist.

Srbija ni na drugom meču u kvalifikacijama za Euro nije primila gol.

- Kamo sreće da je i u Kataru bilo tako. To sve uliva samopouzdanje za igrače u poslednjoj liniji, za bočne igrače. Generalno je taj klin-šit važan za ekipu.

Imao je poruku za rivale.

- Crnoj Gori želim da pobedi sve do kraja, osim one u Beogradu. Ali, treba da gledamo sebe. Drugi neka vide šta će i kako će. Nas interesuje 20. jun i Bugarska u Razgradu - istakao je on.

Srbija je prva u grupi G sa šest bodova, dok Mađarska i Crna Gora imaju po tri.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati