Fudbal

Direktno.rs

27. 03. 2023. 22:59 2

Novi krah Bugara, Krstajiću se DRMA KLUPA

Fudbaleri Mađarske silovito su startovali u kvalifikacijama za EURO 2024. pošto su na svom terenu pobedili Bugarsku 3:0. Očekivane pobede zabeležili Francuska, Holandija, Poljska, Švedska.

Pokazali su Mađari da su se s pravom našli u prvom šeširu za kvalifikacije. Ubedljiv start i pobeda nad Bugarskom 3:0 najavili su pohod na jedno od prva dva mesta. Što se tiče Bugarske, veliko je pitanje da li će Mladen Krstajić posle dva poraza bez postignutog gola dočekati naredno reprezentativno okupljanje na mestu selektora (u prvom kolu kod kuće poraženi od Crne Gore sa 1:0).

Mađari su sve rešili u prvom poluvremenu, kada su i postigli sva tri gola. Već od sedmog minuta domaćin je vodio pogotkom Veseija. Na 2:0 u 26. minutu povisio je Soboslai, a konačnih 3:0 postavio je Adam u 39. minutu. Tri gola, za tri boda i potvrdu da je Mađarska, uz Srbiju, prvi favorit za odlazak na EURO iz ove grupe.

Umalo veliko iznenađenje da se dogodi u Lincu. Estonija je vodila protiv Austrije sve do 68. minuta golom Sapinena od 25. minuta. Austrijanci su prethodno u 17. minutu imali penal, ali je šut Gregoriča završio na prečki. Ali u 68. minutu domaći ipak uspevaju da dođu do gola. Florijan Kajnc je pokupio odbitak i doneo poravnanje.

Držala je Estonija i taj bod rukama i nogama, ali ponovo ih sreća nije pogledala u 88. minutu. Gregorič je šutirao, lopta pogodila jednog igrača gostiju i promenila smer, tako da se napadač Frajburga ipak iskupio za promašen penal i doneo nova tri boda.

A do prva tri boda u ovoj grupi došla je Švedska. I to u velikom stilu. Slavila je u Solni protiv Azerbejdžana sa 5:0 golovima Forsberga, Đekersa, Karlsona i Elange, dok je gol za 2:0 postigao igrač gostiju Mustafazada.

U Grupi B očekivane pobede zabeležile su Francuska i Holandija. Aktuelni vicešampion sveta teže nego što se možda i očekivalo slavio je u Dablinu protiv Irske. Bilo je 1:0, a jedini gol postigao je Benžamen Pavar u 50. minutu, posle prelepog udarca sa distance. Holanđani su, posle debakla na Sen Deniju, uspeli da se "iskale" protiv Gibraltara.

Bilo je 3:0, a briljirali su momci iz zadnje linije Nejtan Ake i Denzel Damfris. Prvi je postigao dva gola, drugi u 50. i treći u 82. minutu, dok je Damfris asistirao upravo Akeu za drugi i Memfisu Depaju za prvi gol u 23. minutu. Asistenciju za treći gol ubeležio je još jedan defanzivac Dejli Blind.

U Grupi E Češka je, na neki način, prosula sjajan start i pobedu nad Poljskom, pošto je odigrala samo 0:0 u Moldaviji. Sa druge strane Poljska se vratila i golom Svidjerskog slavila na svom terenu protiv Albanije 1:0.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati