Fudbal

Milan Zarić

27. 03. 2023. 22:40 10

Velika 3 boda u Podgorici: Golovi Vlahovića vredni EP

Fudbaleri Srbije ostvarili su i drugu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, i to protiv direktnog konkurenta za plasman! Savladali su "orlovi" Crnu Goru u Podgorici sa 2:0 golovima Dušana Vlahovića, pa su napravili veliki korak ka odlasku na kontinentalnu smotru.

Bio je to tvrd okršaj dve komšijske selekcije, bez previše šansi i uz mnogo duela, pa su na kraju pobednika odlučili golovi u finišu. Na sreću "orlova", koji su se mučili i nisu blistali, bili su to golovi koje je postigao rezervista Dušan Vlahović.

Crnogorci su bolje ušli u meč, vršili su pritisak više od 20 minuta, nakon čega su fudbaleri Srbije došli do daha, pa su zapretili preko Mitrovića. Golova, ipak, u prvom delu nije bilo, što se promenilo u nastavku.

Domaćin je ponovo bio taj koji je igrao bolje početkom drugog dela, imao je i veliku šansu preko Jovetića, ali je tada Srbiju spasao Vanja Milinković Savić.

Čekali su naši reprezentativci šansu i dočekali su je u 78. minutu, kada su došli do prednosti. Tada je Mladenović ostao sam na levoj strani, video je Vlahovića u kaznenom prostoru, pravovremeno mu je dodao loptu, a napadač Juventusa je matirao Mijatovića.

Tačku na meč stavio je Vlahović golom u petom minutu sudijske nadoknade, kada je posle dodavanja Lukića pogodio za konačnih 0:2.

Ovom pobedom se Srbija osamila na prvom mestu grupe G kvalifikacija za Evro sa šest bodova, dok Crna Gora i Mađarska imaju po tri, s tim što su Mađari odigrali jedan meč u kvalifikacijama.

Drugo poluvreme: Crna Gora - Srbija 0:2 (0:0)

KRAJ MEČA! Pobeda Srbije u Podgorici.

90+5. minut - GOOOL! VODI SRBIJA SA 0:2! Lukić je lepo prošao i dodao loptu do Vlahovića, koji stavlja tačku na meč!

90+4. minut - Sigurno čuvaju loptu i prednost fudbaleri Srbije, čime neutrališu svaku potencijalnu opasnost po gol "orlova".

90. minut - Još pet minuta se igra na stadionu "Pod Goricom".

88. minut - Prilika za Crnu Goru, pokušao je rezervista Camaj, no njegov udaraac odlazi van okvira gola.

78. minut - GOOOL! VODI SRBIJA - 0:1. Bilo je mnogo kontakata u ovoj akciji, pali su prvo Pavlović, potom i Vešović, ali Turpan nije ništa svirao. Došla je lopta do Mladenovića, koji je imao vremena da se namesti i nađe Vlahovića, koji iz prve matira Mijatovića.

70. minut - Do lopte sada dolazi Vlahović, ali je loše reagovao u završnici, budući da nije uspeo da šutne onako kako je hteo.

67. minut - Bila je ovo obećavajuća akcija "orlova". Tadić je pronašao Mitrovića, ovaj se okrenuo i iz prve šutirao, ali je izblokiran.

57. minut - Kako je sada bilo opasno pred golom Srbije... Posle izgubljene lopte Sergeja sevnula je kontra, Jovetić se spustio ka golu, namestio i šutirao, ali je odlično intervenisao Vanja Milinković Savić, koji je spasao "orlove".

55. minut - Dva šuta Crnogoraca ka našem golu. Najpre Krstović, potom i Marušić, ali oba odlaze van okvira gola.

50. minut - Dugo je trajala akcija Srbije, poslao je loptu Pavlović sa leve strane, našao je Vlahovića, čiji udarac glavom odlazi pored gola.

48. minut - Opasni napadi Crne Gore početkom drugog dela. Vukan Savićević je povukao, najpre pokušao da nađe Krstovića, potom je posle njegovog dodavanja šutirao Jovetić, ali je Milenković bio dobro postavljen, pa su domaći dobili korner.

46. minut - Nastavljen je meč. Na poluvremenu je Dragan Stojković izvršio dve promene, pa su umesto Ilića i Đuričića na terenu Vlahović i Živković.

Prvo poluvreme: Crna Gora - Srbija 0:0

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Bledi su bili fudbaleri Srbije, bili su u inferiornom položaju u prvom delu poluvremena, potom su se oslobodili, ali nisu uspeli značajnije da ugroze golmana "sokolova". Uputili su svega dva šuta, oba van okvira gola, pa je jasno da će morati mnogo bolje ako žele ovde do tri boda.

45. minut - Još dva minuta igre u prvom poluvremenu.

38. minut - Ovaj napad je mogao i da stvori više problema Crnoj Gori. Jer, posle dobre varke sam je na levoj strani ostao Tadić, pokušao da je da nađe Mitrovića u kaznenom prostoru, ali se najbolje snašao Marušić, koji je i otklonio opasnost.

29. minut - Konačno šansa za Srbiju. Mitrović je primio loptu na 20-ak metara od gola rivala, namestio se, ali i neprecizno šutirao, pa lopta ide pored gola.

25. minut - Konačno su "orlovi" prebacili težište na protivničku polovinu, prošao je po levoj strani Pavlović i pokušao da centrira, posle čega se lopta od prečke odbila u gol-aut.

20. minut - Mnogo sreće je sada imala Srbija! Vanja Milinković Savić je pogrešio na ivici kaznenog prostora, lopta je došla do Savićevića, koji je pokušao da prebaci našeg golmana, ali je on uspeo da se vrati i uhvati loptu. Moramo mnogo bolje...

18. minut - Moglo je da bude veoma opasno pred golom Srbije. Krenuli su u munjevitu kontru domaći, lopta je bila kod Hakšabanovića, međutim Strahinja Pavlović sprečava pas ka Savićeviću.

11. minut - Pokušaj Crnogoraca posle kornera. Najbolje je skočio Igor Vujačić i šutirao je glavom, ali lopta ide preko gola.

8. minut  Kao da fudbaleri Crne Gore imaju veću želju da nametnu ritam na startu, pa se stoga i češće igra na našoj polovini. Međutim, za sada onih izglednih prilika nema.

3. minut - Agresivni su Crnogorci na samom početku, veći broj napada ide preko desne strane i Vešovića, "orlovi" su na ispitu, ali za sada uspevaju da odbiju napade rivala.

1. minut - Počeo je meč u Podgorici! A sama utakmica imala je lepu uvertiru, budući da je himna Srbije "Bože pravde" dočekana aplauzom".

CRNA GORA - SRBIJA 0:2 (0:0)

Stadion: "Pod Goricom". Strelac: Vlahović u 78. i 90+5. minutu. Sudija: Klemon Turpan (Francuska). Žuti kartoni: Krstović (Crna Gora), Živković, Mladenović (Srbija).

CRNA GORA: Mijatović - Vujačić, Savić, Tomašević (od 41. Šipčić) - Vešović, Savićević (od 70. Jovović), Šćekić (od 76. Lončar), Hakšabanović (od 77. Hakšabanović), Marušić - Jovetić (od 71. Osmajić), Krstović.

SRBIJA: V. Milinković Savić - Milenković, Gudelj, Pavlović - Đuričić (od 46. Živković), Ilić (od 46. Vlahović), Grujić (od 81. Lukić), Mladenović - Tadić (od 88. Eraković), S. Milinković Savić - Mitrović (od 85. Račić).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati