Fudbal

[ Izvor: Sportklub ]

26. 03. 2023. 22:50 0

Portugal sa ŠEST komada rasturio Luksemburg!

nnnReprezentacija Bosne i Hercegovine doživela je prvi poraz u kvalifikacijama za EURO 2024. u gostima od Slovačke 2:0. U istoj grupi Portugalci ubedljivo kao gosti pobedili Luksemburg 6:0 uz efikasnu partiju Kristijana Ronalda. Grejanje klupe na Mundijalu, odlazak iz Evrope, sve su bile naznake da se reprezentativna karijera Kristijana Ronalda primiče kraju. Ali tako očigledno ne misli novi selektor Roberto Martines.

Španac je u prve dve utakmice napadača Al Nasera stavio od starta i on je to poverenje vratio onim što najbolje zna. Davanjem golova. Protiv Lihtenštajna je postigao dva gola, a istu porciju je isporučio i Luksemburgu. U devetom minutu iskoristio je odlično proigravanje Mendeša za 1:0. Samo šest minuta kasnije bilo je 2:0 a strelac je bio Žoao Feliks. Na 3:0 povisio je u 18. minutu asistent kod Feliksovog gola Bernardo Silva. Do poluvremena bilo je 4:0 posle akcije dojučerašnjih saigrača iz Mančester Junajteda. U 31. minutu Bruno Fernandeš proigrao je Ronalda, za njegov drugi gol na susretu.

Zatišje je trajalo u Luksemburgu do 77. minuta. Tada je Otavio povisio na 5:0 na asistenciju Rafaela Leaoa, koji je u ovom susretu tražio izlazak iz krize u kojoj se nalazi na klupskom nivou. Zbog toga mu je dopušteno da izvede penal u 85. minutu (a i zbog činjenice da su van igre bili i Ronaldo u Bruno Fernandeš). Međutim, nije uspeo da realizuje jedanaesterac. Ipak, prvotimac Milana uspeo je da „istera đavola“ i u 89. minutu ipak je postigao gol za konačnih 6:0.
Posle briljantne igre u Zenici i pobede nad Islandom, Bosna i Hercegovina pretrpela je poraz u Bratislavi. Slovačka je bila bolja 2:0, a oba gola postigla je u prvom poluvremenu. Strelci su bili bili Mak u 13. i Harasin u 40. minutu.

Aktuelni evropski šampion Italija došla je do prvih bodova. Ostvarena je pobeda u gostima, ali nije briljirala protiv Malte. Bilo je 2:0 za Azure. Ponovo se u strelce upisao naturalizovani Argentinac Retegi u 15. minutu. Na 2:0 povisio je Pesina u 27. minutu, a asistent kod oba gola bio je Sandro Tonali.Za kraj Finska je posle poraza u Kopenhagenu došla do izuzetno značajna tri boda. Pobeđena je u gostima Severna Irska 1:0, a jedini gol postigao je Kalman u 28. minutu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati