Fudbal

Direktno.rs

24. 03. 2023. 23:07 0

Kvalifikacije za EP: Francuzi zgazili Holandiju

U derbiju prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Francuska je na svom terenu ubedljivo savladala Holandiju sa 4:0.

Brzo su se "lale" spustile na zemlju posle odličnog Svetskog prvenstva. Delovalo je da je holandski reprezentativni fudbal u velikom usponu posle četvrtfinala u Kataru i eliminacije od Argentine tek posle penala. Međutim, koliko je Holandija daleko od svetskog i evropskog vrha, mogli su da se uvere na stadionu Francuska u okršaju sa aktuelnim vicešampionom sveta.

Francuzi su bili u prvom redu neuhvatljivi za izabranike Ronalda Kumana. Posle 21 minuta već su vodili sa 3:0. Kilijan Mbape i Kolo Muani radili su šta su hteli ispred gola Jaspera Silesena i ovaj rezultat sasvim je na kraju logičan.

Da se crno piše gostima na stadionu Francuska, jasno je bilo već u drugom minutu. Sjajna akcija dva kandidata za kapitena, čiji je navodni sukob ovih dana bio u centru pažnje više od gostovanja Oranja, rezultirala je prvim golom. Mbape je sjajno sa krila uposlio Grizmana, koji je uhvatio Silesena na "krivoj nozi" i izuzetno preciznim udarcem doneo vođstvo.

Samo šest minuta kasnije bilo je 2:0. Posle jednog centaršuta smušeno je reagovao Nejtan Ake, a poslednji je loptom igrao Upamekano i duplirao vođstvo. Malo se više čekalo na treći gol, ali on je usledio u 21. minutu. Čuameni je lepom loptom probio liniju odbrane gostiju. Muani je pametno propustio, a Mbape rutinski realizovao situaciju jedan na jedan.

U drugom poluvremenu Francuzi su, bar kada su golovi u pitanju, podigli ručnu. Ipak, Kilijan Mbape se drugi put upisao u strelce u 88. minutu i tako zapečatio prilično neprijatnu epizodu izabranika Ronalda Kumana. "Šlag na tortu" Holanđana bio je promašen penal Memfisa Depaja u nadoknadi utakmice.

Ubedljiv rezultat zabeležen je na Gibraltaru. Gostujuća Grčka slavila je 3:0, a strelci su bili Masuras, Siopis i Bakasetas.

Fudbalski dan u Solni trebalo je da ima svečarsku notu. Švedska je dočekala Belgiju, a na klupi je priliku čekao da posle skoro godinu dana zaigra u nacionalnom dresu legendarni Zlatan Ibrahimović. I ušao je u 74. minutu 41-godišnji napadač Milana, ali on nije bio centralna ličnost kvalifikacione premijere. Bio je to njegov konkurent iz gradskih milanskih derbija Romelu Lukaku. Belgija je slavila kao gost protiv Švedske 3:0 a sva tri gola postigao je upravo Lukaku. Kod prva dva gola asistirao mu je Dodi Lukebakio.

U okviru ove Grupe F Austrija je na svom terenu opravdala ulogu favorita i pobedila Azerbejdžan 4:1. Dva gola postigao je Zabicer u 28. i 50. minutu za 3:0. Između ta dva gola u 29. minutu u strelce se upisao Gregorič. Mahmudov je smanjio u 64. minutu na 3:1, a konačnih 4:1 postavio je Braumgartner na asistenciju Zabicera.

Što se tiče Grupe E, Češka je prilično lako u Pragu savladala Poljsku 3:1. Prva dva gola "knedličke" postigle su posle samo tri minuta utakmice, preko Krejčija u prvom i Kvančare u trećem minutu. Konačnih 3:0 postavio je Kuhta u 64. minutu. Počasni gol za Poljake postigao je Šimanski u 87. minutu. U drugom susretu ove grupe viđen je jedini remi. Moldavija i Farska Ostrva odigrali su 1:1. Poveli su gosti preko Mikelsena u 27. dok je bod Moldavcima doneo Nikolesku u 86. minutu iz penala.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati