Fudbal

Direktno.rs

24. 03. 2023. 22:53 7

Žoc: Ono što živimo ove sezone pamtićemo ceo život

Košarkaši Partizana savladali su Olimpijakos u "Areni" sa 90:75 u meču 30. kola Evrolige i približili se plasmanu u Top 8. Željko Obradović, trener crno-belih, imao je mnogo razloga zta zadovoljstvo, te je istakao da je ponosan na igrače.

- Pobedili smo lidera Evrolige koji igra sjajnu košarku. Imamo mnogo razloga da budemo ponosni. Delili smo loptu i imali dobre poziciji za šut. Hvala Partizanovim ljudima za još jedno neverovatno veče - započeo je Obradović, pa nastavio:

- Zadovoljan sam kako smo odigrlai. Imali smo neoubičajno mnogo treninga za ovaj deo sezone. Dao sam igračima tri dana slboodno da se osveže, a onda smo imali četiri treninga da detaljno pripremimo utakmicu. Zadovoljan sa svime, osim sa trećom četvrtinom. Ponosan sam na igrače zbog svega što smo uradili. Nema razloga da gledamo tabelu. Ispred nas je mnogo važna utakmica protiv Olimpije u ABA ligi, specijalno jer igrmao bez Lesora. Rekao sam momcima da odu kući na spavanje i da se sutra spremamo za meč protiv Cedevita Olimpije - kazao je Obradović.

Naravno, bilo je i grešaka, što je sasvim normalno.

- Oni su imali fenomenalan procenat za dva poena. Pretrčali su nas par puta zbog konfuzije u napadu, ali je nemoguće biti koncentrisan svih 40 minuta. Važna pobeda, velika je potrošnja i utrošena energije. Svima pohvale i čestitke za sve što su uradili večeras - jasan je Obradović.

Partizan već duže vreme igra u sjajnoj formi, pitanje je mogu li crno-beli da nastave ovako.

- Ja kad bih to znao bio bih mađioničar. Da li vi znate kako je igrati stalno na po 48 sati, a poslednja dva tima koja smo pobedili su Efes, prvak Evrope, i Olimpijakos, koji je igrao plej-of, a čekaju nas Real i Barsa. Bitno je da damo maksimum i na tim utakmicama, ali je sledeća Cedevita Olimpija i to nam je mnogo važno. Probaću da ubedim igrače da je Cedevita Olimpija važnija od ove i od utakmica koje dolaze - podvukao je trener Partizana.

Sav fokus je sada na ABA ligi i nedeljnoj utakmici protiv Cedevita Olimpije.

- Nama će svaka sledeća utakmica biti sve bitnija, pa ćemo videti dokle možemo. Izvanredno smo odigrali protiv Virtusa, pa slabo protiv Milana. Ja sam razmišljao i o nedeljnoj utakmici. Kada pogledate minutažu Ledeja i Smailagića koji će biti glavni protiv Olimpije, oni su igrali najmanje večeras, a Lesor 32 minuta, jer neće igrati protiv Olimpije - istakao je Obradović.

Za kraj i trener Partizana je sa velikim ponosom govorio o navijačima.

- Neverovatno šta navijači rade. Ono što moji igrači žive ove godine pamtiće ceo život i ja ću ovo pamtiti ceo život. Ne znaam da li ljudi to razumeju. Ponosan sam na sve što se dešava - emotivno je završio Obradović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati