Fudbal

Direktno.rs

22. 03. 2023. 13:02 4

UEFA, ipak, zabranila zastavu "Velike Mađarske"

UEFA je zvanično zabranila isticanje zastave "Velike Mađarske" na utakmicama koje ova reprezentacija bude igrala u kvalifikacijama za EURO 2024.

Mađarski mediji objavili su da je UEFA dala saglasnost oko isticanja banera sa mapom "Velike Mađarske", međutim ubrzo je iz Evropske fudbalske federacije stigao demanti.

Kako pišu beorgadski mediji, na adresu Martona Vagija, generalnog sekretara Fudbalskog saveza Mađarske, stigao je dopis koji je potpisao generalni sekretar UEFA Teodore Teodoridis, a koji je obavestio Mađare da je na snazi i dalje zabrana za zastave "Velike Mađarske".

- Pozivamo se na našu prethodnu prepisku od 20. marta 2023. u vezi sa korišćenjem zastava/banera koji sadrže "Istorijsku Mađarsku" ili "Veliku Mađarsku" na utakmicama UEFA. Na naše puno iznenađenje, obavešteni smo o medijskim izveštajima u kojima se navodi da je UEFA odobrila upotrebu takvih zastava i transparenta na utakmicama UEFA takmičenja.

- S tim u vezi, da ne bi bilo sumnje, želimo da pojasnimo da UEFA ni u jednoj fazi nije odobrila korišćenje takvih zastava ili transparenta. Štaviše, kao što je pomenuto u našem pismu, prisustvo takvih banera može dovesti do disciplinskih posledica, razlog za koji vam toplo preporučujemo da preduzmete neophodne korake kako bi se izbeglo isticanje ovih zastava/transparenata na bilo kojoj utakmici UEFA.

- Konačno, kao što je već pomenuto u našem prethodnom pismu, zavisiće od nezavisnih disciplinskih organa, ako je potrebno, da proceni stvar i eventualno izrekne disciplinske sankcije u skladu sa UEFA Disciplinskim pravilnikom - navodi se u pismu generalnog sekterata UEFA.

Podsetimo, Srbija je u grupi G kvalifikacija za EURO, gde su još i Mađarska, Crna Gora, Bugarska i Litvanija. Prvu utakmicu naš tim igra protiv Litvanije na Marakani u petak od 20.45, a potom u ponedeljak gostuje Crnoj Gori.

Srbija i Mađarska će svoj prvi meč u kvalifikacijama imati sedmog septembra na Marakani, dok je duel u Budimpešti na programu 14. oktobra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati