Fudbal

Direktno.rs

19. 03. 2023. 23:03 0

Barsa srušila Real, titula je na dohvat ruke!

Fudbaleri Barselone savladali su Real Madrid u El Klasiku sa 2:1, te su ovim trijumfom stekli 12 bodova prednosti u odnosu na kraljevski klub, pa su već jednu ruku stavili na pehar šampiona Španije.

Bolje je Ćavijeva ekipa započela utakmicu i imala dve dobre prilike u prvih šest minuta. Prvo je Levandovski udarcem sa distance zagrejao Kurtou, a zatim ga Rafinja posle udarca glavom stavio na još veće muke, ali je Realov golman sjajno reagovao.

Usledio je hladan tuš na "Kamp Nou". Brzonogi Vinisijus je lako prošao po levoj strani pored Busketsa, ubacio loptu u kazneni prostor, a nespretni Arauho je sproveo u sopstvenu mrežu.

Pokušavala je Barselona da stigne do izjednačenja u nastavku, ali se Real znalački branio i uspeo da uspori ritam utakmice.

Ipak, u samom finišu prvog dela stigli su domaći do izjednačenja. Arauho je ubacio loptu sa desne strane, pokušao je Rafinja, a zatim se lopta odbila do Serđija Roberta koji je uspeo da preciznim udarcem savlada Kurtou idonese svom timu egal na poluvremenu.

Nije bilo puno uzbuđenja u prvih 15 minuta nastavka, a onda je Levandovski još jednom stavio na muke Kurtou koji je vrhovima prstiju poslao loptu u korner nakon udarca Poljaka sa distance.

Ubrzo je u igru ušao Rodrigo kome je bio dovoljan minut da okuša svoj udarac.

Krenuo je Real na sve ili ništa i to im se umalo isplatilo. Igrao se 81. minut, kada je Karvahal sjajno pronašao rezervistu Asensija koji je postigao gol, ali je on poništen zbog malog ofsajda.

Kada Real nije iskoristio svoju priliku, jeste Barselona, i to u drugom minutu sudijske nadoknade.

Levandovski je petom odložio loptu do Baldea, mladi levi bek centrirao po zemlji pravo na nogu Kesiju koji je postigao jedan od najvažnijih golova u karijeri, rešio najveći derbi španskog fudbala i najverovatnije Barsi doneo titulu prvaka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati